Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 5+1 ματσάρες του Μακλίν (vids)

Οι 5+1 ματσάρες του Μακλίν (vids)
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 - 20:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η αλήθεια είναι πως… βιαστήκαμε στην περίπτωσή του! Το όνομά του γράφηκε δίπλα σε αυτό του… Κάιλ Χάινς επηρεασμένοι προφανώς (και κακώς) από την εμφάνισή του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ αλλά και λίγες ακόμα, σποραδικές και σπασμωδικές.

Ο Τζαμέλ Μακλίν, ο λόγος για τον οποίο φυσικά, είναι το σέντερ (ή πιο σωστά ένα «4άρι» που έγινε «5άρι» στη διάρκεια της καριέρας του) που είχαμε… ξεσυνηθίσει στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έφυγε από την λογική του rim protector θέλοντας δημιουργία σκορ από το σέντερ του και όχι μόνο από αυτά που θα φτιάχνανε τα γκαρντ για το σέντερ. Σαφέστατα έχασε στην άμυνα από αυτή την επιλογή, κάτι που γνώριζε, καθώς ο Μακλίν δεν διακρίνεται γι αυτήν, παρά μόνο για μερική πίεση στην περιφέρεια, ωστόσο δεν πήρε σε διάρκεια και από τον Νεοϋορκέζο σέντερ στην επίθεση. Ο Μακλίν είχε λίγα ups και πολλά downs στη διάρκεια της σεζόν. Έβγαλε το καλό του πρόσωπο κατά την (πρώτη) απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά στη συνέχεια διακρίθηκε (και έντονα) μάλιστα από μία κακή νοοτροπία, μη διάθεση και αδιαφορία. Είχε κάποια ξεσπάσματα σε κάποια παιχνίδια, όπως στον 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά σε καμία περίπτωση, κάνοντας ταμείο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τα προσδοκώμενα.

Γιατί θα θυμόμαστε τον Τζαμέλ Μακλίν;

1) Για το παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο
9η αγωνιστική στη regular season
Νίκη με 85-86
Ο Μακλίν είχε σε 29 λεπτά, 22 πόντους με 10/14 δίποντα και 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος ενώ μάζεψε 25 μονάδες στο ranking. Ήταν μάλιστα αυτός που είχε πετύχει το καλάθι και φάουλ για τη νίκη.

2) Για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ
13η αγωνιστική στη regular season
Νίκη με 88-86
Ο Μακλίν, εξωπραγματικός, είχε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά, 25 πόντους με 10/14 δίποντα και 5/10 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Συγκέντρωσε 30 μονάδες στο ranking και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής μαζί με τον Αλεξέι Σβεντ της Κίμκι.

3) Με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ
21η αγωνιστική στη regular season
Νίκη με 95-70
Δεν ήταν καταιγιστικός και ορμητικός όπως σε άλλα παιχνίδια αλλά σε 20:20 λεπτά είχε 12 πόντους με 2/4 δίποντα… 1/1 τρίποντο και 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ, 1 λάθος και 18 μονάδες στο ranking.

4) Με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ
2ο παιχνίδι των πλέι οφ
Νίκη με 79-68
Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού είχε σε 31:32 λεπτά, 21 πόντους με 8/12 δίποντα και 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, συγκεντρώνοντας 26 μονάδες στο ranking.

5) Με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ
4ος τελικός πρωταθλήματος
Νίκη με 92-76
Ο Μακλίν σε 20:33 λεπτά είχε 20 πόντους με 6/7 δίποντα και 8/13 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 11 κερδισμένα φάουλ, 1 λάθος και 27 ranking.

Το +1) Με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ
18η αγωνιστική regular season
Νίκη με 94-64
Πολύ άτυχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είχε μπει με φόρα, μας είχε κάνει να πιστέψουμε πως έρχεται ακόμα μία εμφάνιση… άλα ΤΣΣΚΑ καθώς στα πρώτα 5 λεπτά του ματς είχε ήδη 12 πόντους με 4/5 δίποντα και 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ και 16 ranking. Τραυματίστηκε ύστερα από κάρφωμα και δεν αγωνίστηκε ξανά στο υπόλοιπο του ματς.

Ο Μακλίν διακρίθηκε για την ικανότητα του στην επίθεση με πρόσωπο, έβαζε τη μπάλα κάτω και πήγαινε μέχρι μέσα αλλά και την ευχέρειά του στα γκολ φάουλ. Μακράν αυτός με τα περισσότερα γκολ φάουλ στον Ολυμπιακό και στους διακριθέντες ανάμεσα σε αυτούς στην Ευρωλίγκα. Κακή νοοτροπία όμως και μη διάθεση (πέραν της αμυντικής αδυναμίας έπαιξαν τον ρόλο τους στο να τον «χάνει» ο Ολυμπιακός σε σημαντικά ματς και ουσιαστικά να μην βοηθάει.

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνημα με αρχηγό…

Ξεκίνημα με αρχηγό…

Αγγελόπουλοι και Σπανούλης αρχίζουν τον χορό των ανανεώσεων στον Ολυμπιακό και ακολουθούν οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου

«Υπάρχουν φήμες»!

«Υπάρχουν φήμες»!

Ο Ματίας Λεσόρτ μίλησε για το μέλλον του στην Ευρωλίγκα και τους Σίξερς.