Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έδειχνε βασικός υποψήφιος για τον τίτλο» (pics)

«Έδειχνε βασικός υποψήφιος για τον τίτλο» (pics)
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 - 21:26

Η Ευρωλίγκα ανοίγει τα πανιά της για την ερχόμενη σεζόν και σκιαγράφησε το προφίλ του Ολυμπιακού. Σε αυτό λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή αναφέρει…

«Το 2017-18 ήταν μία κυρίαρχη σεζόν για τον Ολυμπιακό ο οποίος στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν έμοιαζε ως ένας βασικός υποψήφιος και πάλι για τον τίτλο, ωστόσο οι πολλοί τραυματισμοί στο τέλος της σεζόν έστειλαν την ομάδα σπίτι, απογοητευμένη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν φανταστικά τη σεζόν με ένα 4-0 ενώ στη συνέχεια έτρεξαν ένα 5-0 συμπεριλαμβανομένων νικών με ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ. Μετά τη νίκη του την 13η αγωνιστική επί της ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα με 10-3. Στο ξεκίνημα όμως του 2ου γύρου έχασε τη μορφή του καθώς έκανε τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια αλλά οι Πειραιώτες επέστρεψαν με ένα σερί και πάλι 5-0, από την 21η μέχρι την 25η αγωνιστική, κερδίζοντας τις Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός μετά από αυτό, έχασε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της κανονικής περιόδου για να τερματίσει 3ος με 19-11 ρεκόρ και να πέσει με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στα πλέι οφ. Οι πρωταθλητές Λιθουανίας κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι στην παράταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ωστόσο αν και ο Ολυμπιακός κέρδισε το δεύτερο παιχνίδι, η Ζαλγκίρις κέρδισε τα δύο επόμενα παιχνίδια στο σπίτι της και προκρίθηκε από τη σειρά.

Παίκτες «κλειδιά» όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, έχασαν χρόνο και δεν ήταν στο 100% στα πλέι οφ εξαιτίας των τραυματισμών τους οι οποίοι ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν».

Η Ευρωλίγκα παραθέτει τις παρουσίες ανά σεζόν του Ολυμπιακού στην διοργάνωση (261 νίκες- 166 ήττες), την ιστορία του τμήματος καθώς επίσης και την τροπαιοθήκη του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Έδειχνε βασικός υποψήφιος για τον τίτλο» (pics)
«Έδειχνε βασικός υποψήφιος για τον τίτλο» (pics)

Διαβάστε επίσης