Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Μπλατ με ήθελε από πέρσι»!

«Ο Μπλατ με ήθελε από πέρσι»!
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 - 21:29
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Συνέντευξη στο «slipperstillfits.com» έδωσε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στην Παρτιζάν, για τους Γιούτα Τζαζ και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Τζον Στόκτον, για το κολέγιο του Gozanga και φυσικά για τον Ολυμπιακό και τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Γκος αφού τόνισε ότι «το ξέρω πως είμαι παίκτης του ΝΒΑ» και επεσήμανε πως νιώθει ευλογημένος γι αυτούς τους τελευταίους μήνες, για την πρόοδό του, για το γεγονός ότι είναι επαγγελματίας και βγάζει χρήματα, ευχαριστώντας τον Θεό για όσα του προσφέρει, στη συνέχεια είπε για τον Ολυμπιακό…

«Τη μέρα που πήρα την απόφασή μου, ήμουν στο τηλέφωνο με τον Ουίλτζ (Κάιλ Ουίλτζερ, συμπαίκτες στο Gonzaga), ήμουν στο τηλέφωνο με τον Πάνγκος που έπαιζε στη Ζαλγκίρις (είχε πρόταση από τους Λιθουανούς) και ήμουν στο τηλέφωνο και με τον Τζέρεμι Πάργκο που είχε παίξει για τον Ντέιβιντ Μπλατ στη Μακάμπι. Οπότε είχα τρεις παίκτες που είχαν παίξει για τις ομάδες και τον προπονητή».

Ο Γκος, ο οποίος έκλεισε στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια (2+1) με 2 εκ. δολάρια συνολικά, αποκάλυψε πως «την περσινή χρονιά, η αλήθεια είναι, πως ο Μπλατ προσπάθησε να με υπογράψει στα μέσα της σεζόν. Ήταν προπονητής στην Νταρουσάφακα στην Τουρκία και με ήθελε τον Ιανουάριο. Προσπάθησε να με πάρει από την Παρτιζάν, αλλά δεν είχα buy out και η ομάδα μου ήθελε να τελειώσω τη σεζόν».

Ο Γκος στη συνέχεια τόνισε: «Μόλις πήρε τη δουλειά στον Ολυμπιακό, ήμουν ο πρώτος παίκτης που κάλεσε, κάτι που σημαίνει πολλά για εμένα. Το να έχεις τον Ντέιβιντ Μπλατ, ειδικά σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, και το να είμαι εγώ, ο πρώτος παίκτης που προσπάθησαν να υπογράψουν αυτή τη χρονιά, για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Γνώριζα τη πόλη και τις συνθήκες διαβίωσης από τον Ουίλτζερ και πλέον ξέρεις, το να παίζεις για τον Ντέιβιντ Μπλατ θα είναι μία σπουδαία εμπειρία».

Ο Αμερικανός τόνισε πως υπήρξαν συζητήσεις και με τους Τζαζ που έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ, λέγοντας «υπήρξαν αναμφίβολα πολλές συζητήσεις γ αυτό. Ήταν μία δύσκολη απόφαση», λαμβάνοντας την απόφαση από κοινού να συνεχίσει στην Ευρώπη για την βελτίωσή του.

Διαβάστε επίσης