Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιθετικός πλουραλισμός!

Επιθετικός πλουραλισμός!
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 - 10:36

Εάν υπάρχει κάτι που αποτελεί ήδη σφραγίδα του Ντέιβιντ Μπλατ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι το επιθετικό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Ο νέος κόουτς του Θρύλου τι έχει κάνει; Έχει φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Ήδη δύο μεγάλα «διπλά» στην Ευρωλίγκα, σε δύσκολες, με το παιχνίδι των δύο αναμετρήσεων να έχει κοινές αναφορές. Μια από αυτές, που ήταν πολύ σημαντική, είναι η πολυφωνία στην επίθεση.

Στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Παπανικολάου να πλησιάζει (8π.). Με τον Μιλουτίνοφ πρώτο σκόρερ με 23π, ενώ ακολούθησαν οι Σπανούλης, Ουίλιαμς-Γκος και Τουπάν με 11π., εώ ο Στρέλνιεκς είχε 10π. Δείγμα ομαδικότητας και αλλαγής φιλοσοφίας.

Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις διψήφιους. Ο Λεντέι με 14π., ο Βεζένκοβ με 13π., ενώ από 11 πόντους είχαν οι Πρίντεζης και Στρέλνιεκς. Μην ξεχνάμε τους 9π. του Μιλουτίνοφ, ενώ από 8π. είχαν σκοράρει οι Σπανούλης, Ουίλιαμς-Γκος και Τίμα.

Διαφορετικό μπάσκετ, ωραίο μπάσκετ, απολαυστικό μπάσκετ. Κανείς δεν ξέρει από ποιον θα δεχθεί το καλάθι! Δεν ξέρουν εάν θα είναι ο Σπανούλης, ο Ουίλιαμς-Γκος, ο Μιλουτίνοφ ή κάποιος άλλος. Κι αυτός ο επιθετικός πλουραλισμός σημαίνει πολλά και αποτελεί τη βάση για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρωτικό μπάσκετ!

Ολοκληρωτικό μπάσκετ!

Ο Ολυμπιακός για τρία δεκάλεπτα ήταν εκπληκτικός παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο παρότι η ομάδα ακόμα δεν έχει «δεθεί» 100%.