Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να που παίζει και άμυνα!

Να που παίζει και άμυνα!
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 - 16:34
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πολύς λόγος είχε γίνει για την αμυντική συμπεριφορά που θα είχε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του. Έχοντας στο μυαλό τους ένα γρήγορο μπάσκετ με ταυτότητα το τρανζίσιον παιχνίδι και μοιραία την σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, πολλοί- με δείγμα από τα φιλικά παιχνίδια- πίστεψαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν σε μία λογική όπου προτεραιότητα θα έχει η επίθεση. Από το στρατόπεδο των πειραιωτών την ίδια ώρα, δεν έπαυαν να τονίζουν πως «μας ενδιαφέρει η άμυνα και μόνο αδιάφοροι δεν θα είμαστε», με τα λεγόμενά τους να επιβεβαιώνονται από τις πρώτες δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Πολύ μικρό το δείγμα, δεν το συζητάμε καν, απλά αναλογιστείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στη Μόσχα την Κίμκι και στη Βιτόρια την Μπασκόνια με την… άμυνά του. Μπορεί στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έβαλε 87 πόντους αλλά την κράτησε στους 66 τη στιγμή που μέχρι να συναντηθούν πετύχαινε 97.5 πόντους μ.ο. ενώ η Μπασκόνια έφτασε τους 80 πόντους πετυχαίνοντας 28 στο 4ο δεκάλεπτο (σ.σ. 52 σε 30 λεπτά) αλλά την «κατέβασε» κι αυτή αρκετά (από τους 93,3 πόντους για την ακρίβεια). Δεν της επέτρεψε να έχει το ριμπάουντ (από 30) και να τρέξει στον αιφνιδιασμό, «χάλασε» το παιχνίδι της και την έβγαλε έξω από τα νερά της, με αποτέλεσμα να μοιράσει 14 ασίστ από τις 23 που είχε μέσο όρο στα παιχνίδια της.

Η άμυνα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στους 73 πόντους μ.ο. Αμέσως μετά έρχεται η Μπούντουσνοστ με 76,5, μόνο που διαθέτει την χειρότερη επίθεση καθώς σκοράρει 67 πόντους μ.ο. Η Φενέρμπαχτσε δέχεται 78,5 πόντους μ.ο. και η ΤΣΣΚΑ 80,5. Όσο για την αυριανή αντίπαλό του, την Αρμάνι Μιλάνο, δέχεται 81 πόντους τη στιγμή που η επίθεση του Ολυμπιακού είναι η 4η καλύτερη στην Ευρωλίγκα με 86 πόντους μ.ο.

Διαβάστε επίσης