Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλέψτην και τρέξτην…

Κλέψτην και τρέξτην…
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 - 18:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός περιμένει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και οι «ερυθρόλευκοι», αναμφισβήτητα, θέλουν να διαφυλάξουν την έδρα τους και να μην «πληγούν» για δεύτερη φορά μετά την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και να φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα, καθώς προέρχονται από 2 σερί αγώνες νίκη και τρία αρνητικά αποτελέσματα στους τελευταίους τέσσερις.

Η Φενέρμπαχτσε, έχει μία ήττα μέχρι στιγμής, στο ντέρμπι με την Εφές και η επίσκεψή της στο ΣΕΦ θα σημάνει το 4ο εκτός έδρας παιχνίδι της σε αυτές τις 7 αγωνιστικές.

Μιλάμε για μία ομάδα με πολύ πάρα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, με συνέπεια να είναι πρώτη στην Ευρωλίγκα σε δίποντα (63,4%) και 4η στα τρίποντα στην διοργάνωση (43,7%). Η τρομακτική επίδοσή της στα δίποντα οφείλεται κατά 90% στη δράση του Γιαν Βέσελι – ο οποίος πετυχαίνει 15 πόντους μ.ο. με 71,7% και του Τζοφρέι Λοβέρν που έχει 8,8 πόντους με 77%- και μετέπειτα στους πόντους της που παίρνει από αιφνιδιασμό, καθώς ανέρχονται στους 6.8 πόντους. Το «μπόι» της βέβαια και τα αθλητικά κορμιά που διαθέτει, όπως είναι ο Κάλινιτς, την βοηθάνε να παίρνει και 10,3 πόντους ακόμα από διπλή ευκαιρία, από τα επιθετικά ριμπάουντ δηλαδή…

Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια πως δεν έχει και τα τρωτά της σημεία. Εν πρώτοις, η παραγωγικότητά της πέφτει μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Εντός έδρας πετυχαίνει 92.7 πόντους και εκτός συνόρων 79.7 πόντους, ενώ δείχνει να είναι μία ομάδα που αν νιώσει πίεση κάνει εύκολα το λάθος. Υποπίπτει σε 12 λάθη ανά ματς, αλλά το κυριότερο είναι ότι επιτρέπει στον αντίπαλό της 6,7 κλεψίματα. Τα θέλει αυτά ο Ολυμπιακός ώστε να τρέξει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρον τους 13.3 πόντους που δίνει από τα λάθη της στον αντίπαλο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κάνουν καλή δουλειά και στο επιθετικό ριμπάουντ. Η Φενέρ δίνει 13,3 ριμπάουντ στους αντιπάλους της τα οποία μεταφράζονται σε 10,6 πόντους από διπλή ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης