Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι γίνεται με το γκαρντ που θέλει ο Μπλατ!

Τι γίνεται με το γκαρντ που θέλει ο Μπλατ!
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 20:47
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι δεδομένο και γνωστό πως ο Ολυμπιακός και δη ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει «ξανοιχτεί» στην αγορά για γκαρντ. Για παίκτη στο «1-2» και όχι στο «2-3»! Θέλει να κάνει μία προσθήκη γιατί είναι σαφές πως υπάρχει θέμα εκεί. Όλες τις νίκες του άλλωστε ο Ολυμπιακός τις έχει κάνει έχοντας τουλάχιστον δύο γκαρντ σε καλή βραδιά. Όχι να βάζουν 25άρες αλλά να είναι σε καλή/μεστή βραδιά.

Ο Μπλατ έχει εξετάσει αρκετές περιπτώσεις και συνεχίζει να ερευνά κι άλλες και καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση...

Εν πρώτοις, δεν υπάρχει κανένα θέμα Ουοναμέικερ. Το τονίζουν επίσημα από τον Ολυμπιακό. Ναι του αρέσει, ναι τον ξέρει, τον είχε στην Νταρουσάφακα ο Μπλατ, αλλά ο Ουοναμέικερ (τον οποίο ο Ολυμπιακός τον ήθελε από την Μπάμπεργκ που ήταν αλλά ζήταγε 1.5 ακατέβατα) ανέβηκε πρόσφατα από την G league και παίρνει χρόνο στους Σέλτικς. Το σημαντικότερο έχει εγγυημένο συμβόλαιο και όχι two way. Μετά έρχονται τα λεφτά που θα ήθελε να πάρει τα οποία δεν είναι λίγα.

Ο Μπλατ ψάχνει πολύ τις περιπτώσεις… Τις ξεψαχνίζει. Μιλάει ο ίδιος με τους παίκτες, ρωτάει για τον χαρακτήρα τους, για το πώς αντιδρούν μέσα στην ομάδα, για την κατάσταση που βρίσκονται, μιλάει για τον ρόλο που τους θέλει, συζητάει με πρώην προπονητές τους, συμπαίκτες τους, ανθρώπους που τους γνωρίζουν… Έχει και εμπιστεύεται τις δικές του πηγές. Το ψάχνει πάρα πολύ.

Ο Μπράντον Πολ του έκανε ως χαρακτήρας και ως προς αντίδραση μέσα στην ομάδα αλλά δεν του ταιριάζει αγωνιστικά σε αυτό που θέλει και έχει ανάγκη η ομάδα. Είναι περισσότερο «2-3» κι όχι καθαρό γκαρντ που θέλει.

Έχει κοιτάξει τον Τζος Άνταμς αλλά δεν καίγεται για την περίπτωσή του, ψάχνει κάτι καλύτερο και πιο κοντά στα δικά του «θέλω» και τις ανάγκες της ομάδας, όπως δεν καίγονταν και για τον Γκούντγουϊν που πήγε στη Κίνα.

Τι θέλει ο Μπλατ; Ένα γκαρντ που να δημιουργεί, να σκοράρει αλλά να παίζει και άμυνα. Ολοκληρωμένο παίκτη. Θα πείτε, τέτοια εποχή τέτοια λόγια, αλλά ο ίδιος το ψάχνει πολύ για να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Μία καλή περίπτωση, που του αρέσει και εξετάζει είναι ο Τζόρνταν Λόιντ (25 ετών, 1,93μ.) που ανήκει στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ φυσικά έχει κι άλλες στη λίστα του τις οποίες ερευνά μέσω των δικών του πηγών.

Διαβάστε επίσης

Με την Εφές είναι… «τελικός»

Με την Εφές είναι… «τελικός»

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, το παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ με την Εφές – ημέρα που παίζει αργότερα και ο Ολυμπιακός με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη- είναι «τελικός»!

Τα «τριάρια» ψάχνονται…

Τα «τριάρια» ψάχνονται…

Ο Ολυμπιακός και δη ο Ντέιβιντ Μπλατ περιμένει να πάρει πολλά περισσότερα από τους Παπανικολάου και Τίμα.