Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ και… η κατάρα! (pic)

Τα ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ και… η κατάρα! (pic)
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 00:27
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ στη φετινή σεζόν στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς κέρδισε 18 κόντρα στην Εφές με αποτέλεσμα να πάρει 13 πόντους από 2η ευκαιρία, ωστόσο, αυτή η επίδοσή σου, σαφέστατα και δεν είναι μία από τις 10 καλύτερες που έχει καταφέρει στην ιστορία του στην διοργάνωση.

* Το ρεκόρ του Ολυμπιακού στα επιθετικά ριμπάουντ είναι τα 23 τα οποία είχε κερδίσει τον Μάρτιο του 2017 στο ΣΕΦ απέναντι στη Γαλατάσαραϊ με αποτέλεσμα να πάρει 20 πόντους από 2η ευκαιρία αλλά να… χάσει με 71-80, καθώς είχε 2/20 τρίποντα και η Γαλατά με 10/16 τρίποντα.

* Το αμέσως επόμενο ρεκόρ του στα επιθετικά ήταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ίδια σεζόν και μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 21 επιθετικά ριμπάουντ, είχε πάρει 26 πόντους από 2η ευκαιρία αλλά και πάλι είχε… ηττηθεί (73-79).

* 21 επιθετικά είχε λίγους μήνες νωρίτερα, την ίδια σεζόν στο Μιλάνο με την Αρμάνι. Είχε κερδίσει 20 πόντους από 2η ευκαιρία αλλά και πάλι… είχε ηττηθεί με 99-83.

* 21 επιθετικά είχε και τον Ιανουάριο του 2014 απέναντι στη Μάλαγα στον Πειραιά και… ναι, είχε κερδίσει τότε (73-55). Είπαμε, τρεις φορές παρά πήγε τo κακό.

Από κει και πέρα, δύο φορές έχει κερδίσει 20 επιθετικά ριμπάουντ (από Λαμποράλ και τις δύο) και τέσσερις φορές 19, εκ των οποίων η μία ήταν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης το 2017 στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Ρεκόρ για φέτος

Αναμφισβήτητα τα 18 επιθετικά ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ για φέτος για τον Ολυμπιακό, καθώς 17 είχε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, τα περισσότερα εκ των οποίων τα είχε στο πρώτο μέρος (είχε 13 πόντους από 2η ευκαιρία στο ημίχρονο) αλλά και ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει από την πλευρά του 20 επιθετικά, ενώ οι αμέσως επόμενες επιδόσεις είναι πολύ πιο κάτω… 11 κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Μιλάνο και 10 απέναντι στη Ρεάλ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ και… η κατάρα! (pic)

Διαβάστε επίσης

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 12)

Το πανόραμα της Ευρωλίγκας (Day 12)

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την Μπάγερν να κερδίζει 88-74 την Ζαλγκίρις και την Γκραν Κανάρια 95-85 την Μπούντουσνοστ.

Τα νταμπλ-νταμπλ του Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα

Τα νταμπλ-νταμπλ του Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Εφές σημείωσε το 8ο νταμπλ-νταμπλ στην διοργάνωση, με την ομάδα του να έχει έξι νίκες σε αυτές τις διψήφιες βραδιές σε πόντους και ριμπάουντ, του Έλληνα φόργουορντ.