Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια»

«Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια»
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 - 20:08

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς πως «είναι δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια, δώσαμε την ενέργειά μας, ήμασταν ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να τα κάνεις όλα τέλεια. Εμείς δυστυχώς σε κάποια σημεία χάσαμε τις αμυντικές μας αρχές και τους δώσαμε το δικαίωμα να σκοράρουν σε κρίσιμες στιγμές και να μη βρούμε στον τέλος τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη. Ένα κομμάτι είναι τα ριμπάουντ και οι δεύτερες επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ελέγξαμε μέχρι το 30’ αυτό το κομμάτι, αλλά στο κρίσιμο σημείο κάναμε λάθη συνεργασιών που προέρχονται από έλλειψη συγκέντρωσης. Συνολικά όμως τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια».

Για το ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκος δεν σκόραρε, ο Παπαθεοδώρου είπε: «Όταν ο ηγέτης δεν σκοράρει σημαίνει καλή προσαρμογή από τον αντίπαλο, αλλά και προϋποθέσεις για τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικό, αλλά για μένα το σημαντικότερο ήταν η άμυνα και οι δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Αν εκεί ελέγχαμε το παιχνίδι, αυτό θα είχε διαφορετική κατάληξη. Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη. Χάσαμε βολές, ελεύθερα σουτ ή με πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί και συγκεντρωμένοι στο κομμάτι των συνεργασιών στην άμυνα».

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει ότι δεν βρέθηκε άλλος ηγέτης, απάντησε: «Δεν με προβληματίζουν τα αγωνιστικά κομμάτια της ομάδας. Είμαστε σε καλό επίπεδο με αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Εύχομαι να λύσουμε άλλα πιο σημαντικά θέματα».

Για την απουσία του τραυματία Ντάριους Γκάρετ είπε: «Η απουσία του σε συνδυασμό με το ότι ο Μαργαρίτης επέστρεψε μετά από καιρό έπαιξαν ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει πιο μεγάλα κορμιά και αθλητικούς παίκτες. Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι».

Όταν του μετέφεραν τα όσα είπε ο Μπλατ γι’ αυτόν σχολίασε: «Είναι ευχάριστο να λέει καλά λόγια για σένα ένας προπονητής του διαμετρήματος του Ντέιβιντ Μπλατ και της ποιότητάς του ως άνθρωπος. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Ο Πρίντεζης MVP της αγωνιστικής!

Ο Πρίντεζης MVP της αγωνιστικής!

Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ είχε 32 στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε πολυτιμότερος στην 11η ημέρα του πρωταθλήματος.

Το πανόραμα της Basket League (Day 11)

Το πανόραμα της Basket League (Day 11)

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 με τον Ολυμπιακό να περνάει από την Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 78-68 και τον Παναθηναϊκό από τη Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα με 86-69.

«Δεν είμαστε οι Χιούστον Ρόκετς»

«Δεν είμαστε οι Χιούστον Ρόκετς»

Και τι δεν είπε και πάλι ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ζήτησε "δώρο" από τον Άγιο Βασίλη, μίλησε για τα ποσοστά στο τρίποντο αλλά και για την επικείμενη μάχη με τον Ρικ Πιτίνο.