Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμηλά το σκορ για να περάσει!

Χαμηλά το σκορ για να περάσει!
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 11:35
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τρίτο φετινό ματς για τον Ολυμπιακό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στα δύο προηγούμενα ματς. Αυτό, όμως, που δεν λειτούργησε καθόλου καλά ήταν η άμυνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ηττήθηκε, δεχόμενος 93 πόντους. Στο ελληνικό πρωτάθλημα το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο με την άμυνα του Θρύλου να δέχεται 79, αντίστοιχα. Κατά μέσο όρο δηλαδή 86 πόντοι! Πολλοί, πάρα πολλοί. Ήταν μια από τις αιτίες των ηττών. Και το πιο σημαντικό. Στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεψε στον ΠΑΟ να σημειώσει 52 και 47 πόντους, αντίστοιχα.

Αυτή η διαφορά ήταν που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες. Διότι στο ΣΕΦ, στις 4 Ιανουαρίου, η νίκη για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα ήρθε από την άμυνα. Δέχθηκε 65 πόντους. Δηλαδή έριξε τον μέσο όρο της επίθεσης των «πράσινων», από τα δύο ματς στο ΣΕΦ, κατά 21 πόντους!

Κάτι που οφείλουν και θα επιδιώξουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» και την Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Από την άμυνα πρέπει να ξεκινήσουν το ματς και να τα δώσουν όλα, για να φτάσουν στην πρόκριση.

Διαβάστε επίσης