Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ρεκόρ του Μιλουτίνοφ

Τα ρεκόρ του Μιλουτίνοφ
Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 14:25

Ο Ολυμπιακός αν και με αρκετούς παίκτες εκτός πλάνων επικράτησε του ΠΑΟΚ το Σάββατο (13/4) με 80-59 για το πρωτάθλημα της Basket League.

Ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε.

Μάλιστα ο «Μίλου» έκανε και αρκετά ρεκόρ, με τον ΕΣΑΚΕ να τα παρουσιάζει σχετικά:

«Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ το τρίτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε ανάλογες επιδόσεις στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά και απέναντι στον Χολαργό, επίσης εκτός έδρας. Αυτό όμως, ίσως ήταν το λιγότερο για τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού που έφτασε μέσα από τον χθεσινό αγώνα, σε μία λίστα επιτευγμάτων.

*Με τους 16 πόντους που σημείωσε, μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων σκόρερ του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τους 723 και ξεπέρασε τον Λιν Γκριρ που σημείωσε 717 στη διετία 2007-09.

*Με τα τρία εύστοχα δίποντα του, έφτασε στην 4η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών των “ερυθρόλευκων”, τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ στα 284.

*Με τα έξι αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 4ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τα 300.

*Με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 2ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού μετά τον Ιγκνάθιο Ντε Μιγκέλ που ξεπέρασε τα 200.

*Με τα 10 ριμπάουντ που είχε συνολικά στο χθεσινό παιχνίδι, έγινε ο 2ος ξένος παίκτης στην ερυθρόλευκη ιστορία στην Betshop Basket League επίσης μετά τον Ντε Μιγκέλ, που ξεπέρασε τα 500.

*Ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού που χρειάστηκε να μείνουν για 36+ λεπτά στο παρκέ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Με νοοτροπία Θρύλου...

Με νοοτροπία Θρύλου...

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ αυτοί που αγωνίστηκαν έδειξαν πώς ξέρουν καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός!