Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάντερ: Ένα ακόμα «what if…» για τον Ολυμπιακό! (photo, videos)

Πάντερ: Ένα ακόμα «what if…» για τον Ολυμπιακό! (photo, videos)
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 - 19:04
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ακόμα ένας παίκτης, πολλά υποσχόμενος, που… πέρασε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό. Όπως έγινε με τον Τίμα, με τον Κουζμίνσκας, έτσι τώρα και ο Κέβιν Πάντερ δεν ολοκληρώνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό και αποδεσμεύεται μεσούσης της σεζόν. Ο 3ος για φέτος που αποχωρεί, αν και ο Ίθαν Χαπ πήγε δανεικός και δεν έλυσε την συνεργασία του.

Ο Πάντερ διακρίθηκε στο Basketball Champions League και ήταν η πρώτη του φορά που έπαιξε σε αυτό το επίπεδο, της Ευρωλίγκας. Με 400 χιλιάρικα κόστος, είχε επιλεγεί από τον Μπλατ ανεξαρτήτου της περίπτωσης του Κώστα Σλούκα. Έρχονταν ή όχι, ήθελε τον Πάντερ που έχει ταλέντο στην επίθεση και θεωρείται χαρισματικός σκόρερ. Στον Ολυμπιακό, για πολλούς και διάφορους λόγους δεν το κατάφερε.

Ίσως κάπου μπερδεύτηκε και με τον ρόλο του. Έπαιρνε πάρα πολλές μπάλες και δεν κοίταζε καν δίπλα του. Απλά εκτελούσε. Στα 5 πρώτα πέντε παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, σε 24.6 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ο. είχε 11.2 πόντους μ.ο. με 15/34 δίποντα, (44,1%) και 5/21 τρίποντα (23.8%).

Δίχως να κρίνεται αποτελεσματικός στην επίθεση αλλά και με πολλά κενά στην άμυνα, σταδιακά έχασε την εμπιστοσύνη του Κεστούτις Κεμζούρα και πήγε πολύ πίσω στο ροτέισον. Ήταν η πρώτη επιλογή μάλιστα για τον παίκτη που θα κόβονταν από την 12άδα. Έμεινε εκτός 3 φορές ενώ στη Μαδρίτη μπήκε γιατί ήταν τραυματίας ο Βασίλης Σπανούλης.

Στα επόμενα 6 παιχνίδια που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, σε 13.3 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ο. είχε 3.1 πόντους (άποντος σε δύο εξ αυτών) με 5/12 δίποντα (41.6%) και 2/18 τρίποντα (11.1%).

Ακόμα και με την Ρεάλ κοίταξε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αλλά και να βρει ο ίδιος ρυθμό, μέσα από την επίθεση και είχε 1/5 σουτ ενώ τελείωσε με -1 ranking.

Ήταν πολύ δύσκολο να «κερδηθεί» σαν παίκτης, ιδίως έτσι, όπως είχε κατανείμει τους ρόλους ο Κεστούτις Κεμζούρα προσπαθώντας να βάλει στις ράγες τους «ερυθρόλευκους» και να αποκτήσουν μια ταυτότητα και φεύγει από το μεγάλο Λιμάνι για το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάντερ: Ένα ακόμα «what if…» για τον Ολυμπιακό! (photo, videos)

Διαβάστε επίσης

Χριστούγεννα στο ΣΕΦ ελέω Μπαρτσελόνα!

Χριστούγεννα στο ΣΕΦ ελέω Μπαρτσελόνα!

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της Παρασκευής (27/12) με τους Καταλανούς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.