Ντουντούκα
Όχι έτσι, Θρύλε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Σφαιρόπουλος: «Ο Μιλουτίνοφ είναι σέντερ υψηλού επιπέδου»

Σφαιρόπουλος: «Ο Μιλουτίνοφ είναι σέντερ υψηλού επιπέδου»
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 16:12

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανδρώθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο και τις δυνατότητές του, δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνει άλματα! Ένας από τους προπονητές που δούλεψαν μαζί του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για τον Σέρβο σέντερ, της ΤΣΣΚΑ πλέον, ο οποίος κυριάρχησε στις ρακέτες της Ευρωλίγκας, εδώ και χρόνια, φέροντας το σήμα του Ολυμπιακού στο στήθος.

«Για έναν προπονητή είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπει τους παίκτες του να προοδεύουν και να βλέπει παιδιά που τα έχει δουλέψει και τα έχει πιστέψει από πολύ μικρά να ανδρώνονται μπασκετικά και να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια της δουλειάς μου πάντα πίστευα στα νέα παιδιά, πάντα δούλευα με αυτά και τα βοήθησα να προχωρήσουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και για τον Νίκολα, που πραγματικά άξιζε – και αξίζει – αυτό που ζει και βιώνει τώρα», είπε αρχικά στο Eurohoops.

«Πίστευα πως θα φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο γιατί είχε κάποια στοιχεία που τα έβλεπες σε αυτόν και δεν τα βρίσκεις εύκολα σε πολλούς ψηλούς. Είχε πολύ καλό κοντρόλ της μπάλας, πολύ καλή οπτική στο γήπεδο, πολύ καλή επαφή, τα χέρια του ήταν επίσης πολύ καλά στο να πιάσει τη μπάλα, παρόλο το ύψος του. Έβλεπε το γήπεδο πολύ καλά, μπορούσε να πασάρει, μπορούσε να σουτάρει από μέση απόσταση, να παίξει με πλάτη.

Είχε γενικότερα στοιχεία ενός μοντέρνου ψηλού που μπορούσε να παίξει και με πλάτη στο καλάθι αλλά και με πρόσωπο. Αυτά τα είχε απλώς όσο μεγάλωνε τα βελτίωσε και βελτίωσε ασφαλώς και το κορμί του. Είναι ένας από τους ψηλούς που είναι πολύ καλά καταρτισμένος τεχνικά. Δεν είναι μονόπλευρος στο παιχνίδι του, έχει πολλά που μπορεί να κάνει και μπορεί αν δώσει πάρα πολλά σε μία ομάδα. Δεν είναι μόνο το σκορ, είναι και τα ριμπάουντ και η άμυνα που έχει βελτιωθεί πολύ. Πλέον είναι ένας ολοκληρωμένος σέντερ υψηλού επιπέδου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης