Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η παραδοχή του Ζιάγκου για την ποιότητα του Θρύλου

Η παραδοχή του Ζιάγκου για την ποιότητα του Θρύλου
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:05

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος προπονητής του Ηρακλή, αντιμετώπισε στο Μέτσοβο τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα και θα τον αντιμετωπίσει ξανά σε λίγες ημέρες.

Η γεύση που πήρε από τον νέο Ολυμπιακό ήταν πολύ καλή, μιας και ο προπονητής των «κυανόλευκων», μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους «ερυθρόλευκους».

«Ο Ολυμπιακός άφησε ένα στίγμα προτεραιοτήτων. Έχει βάλει προτεραιότητα τις επιθετικές άμυνες, βάζοντας πολλά χέρια και αρνήσεις ώστε να εξωθήσει τον αντίπαλο στα λάθη. Η ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, η γρήγορη εκτέλεση στο ανοιχτό γήπεδο και η πολλή κίνηση μακριά από την μπάλα θα είναι τα στοιχεία που θα δούμε φέτος από τον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ηρακλή.

Διαβάζουμε για στοιχεία που έλλειψαν από την ομάδα μας σε περασμένες χρονιές. Για παράδειγμα η ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο , ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και στην προηγούμενη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο coach του «γηραιού» ξεχώρισε κάποιους παίκτες του Θρύλου και μιλώντας για αυτούς, τόνισε:

«Ο ΜακΚίσικ που τον ξέρουμε καλά πλέον, ήταν πολύ αξιόπιστος στο μακρινό σουτ. Σούταρε καλύτερα και δείχνει να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Ζαν-Σαρλ πήρε αρκετό χρόνο στο «5», με πιο γεμάτο «4» που είχε Πρίντεζη και Βεζένκοφ. Είχε διαφορετικό ρόλο από αυτόν στη Γαλλία, έδειξε να είναι έξω από τα νερά του, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση, διότι είναι αθλητικός.

Δεν μας βοήθησαν οι συνθήκες για να δούμε το ματσάρισμα με τον Καββαδά, που το περίμενα πολύ, αφού έλειψε πολύ από τις προπονήσεις ο Βασίλης. Είναι πολύ δυναμικό παιδί, είναι coachable. Εντάξει, μην περιμένετε να δείτε έναν μικρό Χάινς, αλλά θα υποστηρίξει αυτό που έχει ο κόουτς στο μυαλό του είναι πολύ καλή επιλογή».

Όταν λέει αυτά τα λόγια ένας αντίπαλος, τότε έχουν διπλή σημασία. Όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνει ομαδάρα στο μπάσκετ. Υπάρχει αρχή-μέση-τέλος στους «ερυθρόλευκους» πλέον.Πλουραλισμός στην επίθεση και επιμονή στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης