Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ταχύτητα και ομαδικότητα

Ταχύτητα και ομαδικότητα
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020 - 11:04

Δύσκολο έργο έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Παναθηναϊκός, ο Θρύλος έχει απόψε μπροστά του μια «μάχη». Δεν πάει για… περίπατο, στην έδρα του…εξασφύριχτρου. Ο Μπαρτζώκας έχει εντοπίσει τι δεν έκανε καλά η ομάδα του, στην πρώτη αγωνιστική, απέναντι στη Ζαλγκίρις και σε αυτά στάθηκε στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας.

Κλειδί για τον Ολυμπιακό θα είναι, το ένα από τα δύο, η ταχύτητα. Ο Θρύλος έχει εξαιρετικούς πασέρ, με κοφτερό μυαλό και γρήγορη σκέψη. Αποτέλεσμα αυτού είναι το να έχει τη δυνατότητα να πατήσει «γκάζι» και στον αιφνιδιασμό να βρει εύκολα καλάθια. Αλλά ακόμη και σε οργανωμένη άμυνα, απέναντι στην ομάδα του Βόβορα, ο Ολυμπιακός μπορεί να «τρέξει» τις επιθέσεις του και να βρει τις αδυναμίες των αμυνομένων. Να «χτυπήσει» σε αυτές και να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι.

Ένα άλλο, σημαντικό σημείο είναι, σταθερά για τον Ολυμπιακό, η ομαδικότητα. Ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ανέφερε και τόνισε πως ο Θρύλος πρέπει να παίξει περισσότερο ως ομάδα, στο ΟΑΚΑ. Να μην πάει δηλαδή το ματς στην ατομική πρωτοβουλία και στην «προσωπική» επιλογή, αλλά στην ομαδική προσπάθεια και το ομαδικό παίξιμο. Εκεί, ο κόουτς του Θρύλου, θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει «από κάτω» τον αντίπαλό του και να κερδίσει το ματς.

Σημαντικά στοιχεία, λοιπόν, για τον αποψινό αγών, τα οποία ο Ολυμπιακός χρειάζεται να βγάλει στο έπακρο, στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης