Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να πάρει ώθηση από την άμυνα του

Να πάρει ώθηση από την άμυνα του
Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 - 01:01

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Εδώ μπορεί να πει κανείς πως μία ενδεχόμενη ήττα στην Βαρκελώνη μπορεί να θεωρηθεί και εντός προγράμματος, όμως για τον Ολυμπιακό δεν είναι έτσι.

Στόχος του είναι να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει το ρυθμό του στην Μπαρτσελόνα, κάτι που μπορεί να το πετύχει κυρίως μέσα από την άμυνα του. Το κλειδί είναι να αλλάζει γρήγορα σε όλα τα σκριν και να καταφέρει να περιορίσει τόσο τον Καλάθη, όσο και τον Μίροτιτς οι οποίοι είναι οι κινητήριοι μοχλοί για την επίθεση των Καταλανών.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ στα τελειώματα των φάσεων τα οποία όπως είδαμε του στοίχησαν στη Μόσχα. Επίσης ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεση του και πάλι όλους τους παίκτες του, πράγμα που σημαίνει πως αναμένεται να δούμε έναν τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου υπήρχαν πολλές απουσίες.

Η νίκη στην Βαρκελώνη δεν είναι κάτι ακατόρθωτο έχει ξαναγίνει. Και φέτος ο Ολυμπιακός με την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα του μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Πρώτος στόχος της ομάδας έτσι κι αλλιώς είναι να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να κοιτάξει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνει μεγάλες νίκες που θα τον μετατρέψουν και πάλι σε φόβητρο για όλους τους μεγάλους αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης