Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Το θέμα είναι να σταθεροποιηθούμε»

«Το θέμα είναι να σταθεροποιηθούμε»
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021 - 01:06

Στη σημασία της νίκης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ:

«Ήταν πολυ σημαντική νίκη για εμάς κόντρα σε ένα τόσο δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Μπάγερν. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου και θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Δεν είχαμε στην διάθεσή μας δύο πολύ σημαντικούς παίκτες για εμάς τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ.

Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που χειρίστηκαν το παιχνίδι.
Σταμάτησαν τη δημιουργία της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ο Σίλεϊ έβαλε κάποια εκπληκτικά και πολύ δύσκολα σουτ. Είχε 7/8 τρίποντα και συνήθως όταν ο αντίπαλός σου βάζει τέτοιου είδους σουτ χάνεις το ματς. Καταφέραμε, όμως, να κερδίσουμε.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Επίσης, συγχαρητήρια στην Μπάγερν, έχει πολύ καλή ομάδα φέτος».

Ερωτηθείς αν είναι η πιο σημαντική νίκη της ομάδας του λόγω των σημαντικών απουσιών που είχε, απάντησε: «Σε ένα θεωρητικό επίπεδο ναι, αλλά δεν θέλω να ξεχνάμε πως και η Μπάγερν έπαιζε χωρίς τους Ντζέντοβιτς, Λούτσιτς. Η Ευρωλίγκα είναι αυτό το πράγμα...

Είναι μια λίγκα που εξελίσσεται πολλούς μήνες, αλλά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η τύχη χωρίς εισαγωγικά. Δηλαδή σε κρίσιμα σημεία της χρονιάς πόσους έχεις μέσα, πόσους δεν έχεις. Η Μπάγερν δεν είχε προβλήματα με τον Covid, σε αντίθεση με εμάς που περάσαμε μια αγωνιστική κρίση εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Οι απουσίες ήταν σημαντικές, αλλά δεν πρέπει να μένεις σε αυτό, αλλά στους παρόντες. Το ότι κερδίσαμε είναι σημαντικό. Και δεν έχει σε τελική ανάλυση με πόσο κερδίζεις, αναφέρομαι στη διαφορά. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία να καταλαβαίνουν πως πρέπει να παίζουμε».

Για το αν οδηγήθηκε σε ψηλό σχήμα λόγω της εξέλιξης του αγώνα, απάντησε: «Πάντα σε πάει το παιχνίδι, όμως, είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση ψηλά σχήματα. Παίξαμε με τρία τον Βεζένκοφ γιατί θέλαμε να πάμε σε αλλαγές. Πηγαίνοντας στις αλλαγές είχαμε ριμπάουντ και γενικά πήγε καλά αυτό το σχήμα με τους Λιβιό, Έλις και Σάσα. Ήταν αποτελεσματικό».

Τέλος, ερωτηθείς που θα έβαζε καλό βαθμό στους παίκτες του και που κακό, απάντησε: «Θεωρώ πως ήμασταν πολύ τυχεροί που στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μόνο ένα καλάθι πίσω. Πήγαμε πολύ on ball να παίξουμε, κάναμε πολύ over dribbling, η εκτέλεσή μας ήταν συχνά χωρίς πάσα ή με μία πάσα, σπάνια με δύο πάσες.
Είχαμε άγχος να κερδίσουμε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο. Το καλό μας διάστημα που σκοράραμε πολύ και πήραμε μια διαφορά ήταν όταν πασάραμε την μπάλα και βρήκαμε τους ανοικτούς παίκτες.

Έχουμε καλούς σουτερ, αλλά πρέπει να δημιουργούμε και καλές προϋποθέσεις. Κακά τα ψέματα δεν έχουμε το ταλέντο των top ομάδων της Ευρωλίγκας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως κάνουμε επίθεση και πως άμυνα».

Διαβάστε επίσης