Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ | 1ο δεκάλεπτο: Μπήκε δυνατά, το έκανε «ντέρμπι»

Ολυμπιακός-ΑΕΚ | 1ο δεκάλεπτο: Μπήκε δυνατά, το έκανε «ντέρμπι»
Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 - 16:53

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με την ΑΕΚ, το πρώτο του στην Α1, μετά την επιστροφή! Με… κεκτημένη ταχύτητα, από την αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής, με αντίπαλο την Μπασκόνια, στο ΣΕΦ, ο Θρύλος θέλησε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Να τρέξει και να βρει εύκολα σουτ και καλάθια.

Με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκο και Ζαν Σαρλ μπήκε ο Θρύλος στο παρκέ. Χωρίς καθαρό 5άρι, αλλά με τον Λιβιό στη ρακέτα. Και κατάφερε από νωρίς να προηγηθεί, έχοντας και έναν σχετικό πλουραλισμό, στην επίθεση. Το 15-9 του 5λέπτου ήταν ενδεικτικό. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε μέχρι και με 8 πόντους, στο 17-9, όμως σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Μπαρτζώκα μπλόκαρε. Ένα 6-0 με δύο διαδοχικά τρίποντα της ΑΕΚ, την έφερε σε απόσταση αναπνοής (19-17) και τα 2 φάουλ του Λιβιό Ζαν Σαρλ, τον έφεραν στον πάγκο και τον Φαλ στο παρκέ. Μάλιστα, η ΑΕΚ ισοφάρισε και σε 19-19.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται στην άμυνα ζώνης της ΑΕΚ και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 19-21 στο 1:47 πριν το φινάλε του 10λέπτου. Το παιχνίδι, από εκεί που φαινόταν ότι θα ανοίξει υπέρ του Θρύλου, πήγε κοντά-κοντά στο σκορ, στο 1ο δεκάλεπτο. Στα 35” πριν το φινάλε πέρασε στο ματς ο Σλούκας και η ΑΕΚ, με 5 φάουλ ομαδικά, έστειλε τον Θρύλο στις βολές. Το 23-21 ήταν το αποτέλεσμα του 1ου δεκαλέπτου, χάρη σε αυτές τις δύο πρώτες βολές, για τον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 103-78 (Τελικό)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 103-78 (Τελικό)

Πάμε ζωντανά στο ΣΕΦ, για τη «μάχη» του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, πρώτη στην Α1, μετά την επιστροφή του Θρύλου σε αυτή!