Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζαν Σαρλ: Ο μπαλαντέρ του Θρύλου (video)

Ζαν Σαρλ: Ο μπαλαντέρ του Θρύλου (video)
Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021 - 16:49

Ένας παίκτης ο οποίος δείχνει να έχει βρει το ρόλο του στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ο Λιβιό Ζαν Σαρλ και έχει μπει δυναμικά στη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός, χρησιμοποιώντας τον Ζαν Σαρλ στο σχήμα του, κερδίζει σε ριμπάουντ, ενέργεια και άμυνα. Ο Γάλλος, αποτελεί ένα παράδειγμα αθλητή που θα κάνει την βρώμικη δουλειά, θα πιέσει στην άμυνα, θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τις αμυντικές αλλαγές και μπορεί να μαρκάρει αποτελεσματικά τόσο μέσα στη ρακέτα όσο και μακριά από το καλάθι. Έχει επίσης έφεση στο ριμπάουντ, ενώ επιθετικά, είναι ένας παίκτης με σταθερά τελειώματα (πέρσι τελείωσε την σεζόν με 66.7% στο δίποντο) και καλές κινήσεις, ενώ κινείται με επιτυχία και σε πικ εν ρολ καταστάσεις.

Πέρσι είχε κατά μέσον όρο 6.3 πόντους και 3.2 ριμπάουντ σε 17’ συμμετοχής, στατιστικά που μαζί με την αγωνιστική του σταθερότητα, έπεισαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του δώσει μια θέση στο φετινό ρόστερ. Φέτος υπολογίζεται ως 5ος ψηλός. Έρχεται πίσω από Βεζένκοβ-Πρίντεζη στο «4» και από Φαλ-Μάρτιν στο «5». Αναμένεται να δώσει μερικά ποιοτικά λεπτά, στα οποία θα προσφέρει τόσο επιθετικές λύσεις, όσο και αμυντική σταθερότητα.

Φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά την σεζόν, καθώς σε φιλικά και κύπελλο μετράει μέσο όρο 10 πόντους και 4 ριμπάουντ, στο πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ σκόραρε 6 πόντους, ενώ στην πρεμιέρα της Euroleague εναντίον της Μπασκόνια αγωνίστηκε 20’ και είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης