Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με καρδιά νικητή και άμυνα από ατσάλι

Με καρδιά νικητή και άμυνα από ατσάλι
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 16:53

Γίνεται μια ομάδα να κερδίσει σκοράροντας μόνο 22 πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο; Γίνεται. Αν είσαι ο Θρύλος. Αρκεί να έχεις την καρδιά του νικητή και μια άμυνα από ατσάλι. Έτσι γίνεται, και έτσι χθες ο Ολυμπιακός πέτυχε τεράστια νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, την οποία κέρδισε στο τελευταίο σουτ. Βρισκόμενος μπροστά στο σκορ για όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Όμως, ένα νεκρό διάστημα στην επίθεση επέτρεψε στην Φενέρ να περάσει μπροστά και να πάρει θέση ισχύος για τη χθεσινή αναμέτρηση, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος τα έκανε όλα σωστά για σχεδόν 25’.

Σε εκείνο το σημείο, ο Θρύλος έβαλε στο παιχνίδι ένα από τα πιο σημαντικά φετινά του όπλα. Την «ατσαλένια» άμυνα. Με την μπάλα να μη μπαίνει στο καλάθι της Φενέρ, ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει τρόπο να μείνει στο παιχνίδι και να μην επιτρέψει στους Τούρκους να πάρουν διαφορά. Η λύση ήρθε με την τρομερή άμυνα.

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τους Τούρκους και τους ανάγκασε να είναι άστοχοι ή να μην εκδηλώνουν καν επιθέσεις και έτσι έμεινε στο παιχνίδι μέχρι και τις τελευταίες επιθέσεις. Ουόκαπ και ΜακΚίσικ ήταν μπροστάρηδες για την «ερυθρόλευκη» άμυνα και έτσι το παιχνίδι πήγε στο τελευταίο σουτ.

Εκεί, με τη μπάλα στα χέρια του Σλούκα, έπρεπε να βγει μπροστά κάποιο άλλο στοιχείο του φετινού Ολυμπιακού, και βγήκε... Η καρδιά νικητή. Ο Σλούκας κράτησε τη μπάλα για όλη την επίθεση και πήγε κατά μέτωπο κόντρα στον πολύ καλό αμυντικό Βέσελι, σκοράροντας ένα τρομερά δύσκολο καλάθι, έχοντας ως όπλα του το ταλέντο του και την καρδιά νικητή.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης