Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγκέντρωση, προσοχή και ενέργεια

Συγκέντρωση, προσοχή και ενέργεια
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 - 10:55

Κόντρα στην ομάδα με τις πιο πολλές κατοχές σε transition ο Ολυμπιακός πρέπει σήμερα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση και να μην παρασυρθεί. Οι Γάλλοι είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να τρέχει, στο άναρχο μπάσκετ και παρασύρει τους αντιπάλους της στον ίδιο ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός σήμερα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και συγκέντρωση για 40 λεπτά και να μην παρασυρθεί από τον φρενήρη ρυθμό της Μονακό. Πρέπει να είναι σοβαρός στην επίθεση, να διαβάσει τα mismatch και να χτυπήσει όπου πλεονεκτεί.

Ακόμη, η Μονακό είναι μια ομάδα που επιτρέπει στους αντιπάλους της να πάρουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, καθώς το μυαλό της είναι στο να φύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτυπήσει» σε αυτόν τον τομέα και να δημιουργήσει πρόβλημα στην Μονακό με τις δεύτερες επιθέσεις του.

Ακόμη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, εκτός από συγκέντρωση, πρέπει να έχει και μεγάλη προσοχή στο transition των Γάλλων. Δεν πρέπει να τους επιτρέψει να τρέξουν εύκολα στον αιφνιδιασμό και πρέπει να οδηγήσει το ματς στον ρυθμό που βολεύει τον Ολυμπιακό.

Για να πετύχει την νίκη σήμερα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταναλώσει μεγάλη ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Θα πρέπει να τρέξει και να πιέσει πολύ για να χαλάσει το παιχνίδι και το μυαλό των παικτών της Μονακό. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του σε σχέση με τους παίκτες των Γάλλων.

Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, την οποία όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει και να συνεχίσει, με ασπίδα το ΣΕΦ, την πορεία του στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Με καθαρό μυαλό, σοβαρότητα, συγκέντρωση και ενέργεια, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της αναμέτρησης με την Μονακό. Και με τον κόσμο στο πλάι του, έχει έναν ακόμη «σύμμαχό» για την νίκη.

Διαβάστε επίσης