Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H ψυχολογία του σκόρερ

H ψυχολογία του σκόρερ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 11:31

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, στην χθεσινή αναμέτρηση με την Μακάμπι. Μια ομάδα η οποία τον ξέρει πολύ καλά, καθώς πέρασε εκεί τις δύο προηγούμενες σεζόν. Ο ομογενής γκαρντ, φάνηκε να θέλει πολύ το χθεσινό παιχνίδι… Τον είδαμε να πανηγυρίζει και να αντιδράει με τέτοιον τρόπο, σαν να έδειχνε χθες ότι είχε ένα παραπάνω κίνητρο κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Φάνηκε επίσης να θέλει πολύ το χθεσινό παιχνίδι με τον τρόπο που κυνηγούσε στην άμυνα και που ζητούσε τη μπάλα για να πάρει αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν γνήσιο σκόρερ στη φετινή μεταγραφική περίοδο και βρήκε στο πρόσωπο του Ντόρσεϊ έναν παίκτη που μπορεί να… «φορτώσει» το αντίπαλο καλάθι με πολλούς πόντους.

Χθες ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έδειξε τι εστί η ψυχολογία του σκόρερ. Η αυτοπεποίθηση… Προερχόταν από το πιο «φτωχό» παιχνίδι του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, κόντρα στην Εφές, με μόλις 2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 λάθη. Φυσικά και όλοι έχουν δικαίωμα στις κακές εμφανίσεις… Το θέμα είναι πως θα αντιδράσεις σε αυτές.

Και ο Ντόρσεϊ αντέδρασε άψογα. Χθες, απέδειξε πόσο ικανός παίκτης είναι. Φάνηκε ότι είχε ξεχάσει την αναμέτρηση με την Εφές και ήθελε να βγει μπροστά να δείξει ποιος είναι. Και το έκανε… από τους 2 πόντους, στους 17 μέσα σε δύο ημέρες. 17 πόντους με μόλις 10 προσπάθειες (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/1 βολή).

Ήξερε τι χρειαζόταν η ομάδα από αυτόν και βγήκε μπροστά… Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο του ΣΕΦ και απέκτησε μεγάλη ψυχολογία για το ντέρμπι της Δευτέρας. Ο… καλός Ντόρσεϊ, θα είναι καταλυτικός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είμαστε σίγουροι πως θα βγει μπροστά, για να ταλαιπωρήσει την αντίπαλη άμυνα.

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης

Μια ωδή στον Τόμας Ουόκαπ

Μια ωδή στον Τόμας Ουόκαπ

Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί παράδειγμα «παίκτη – ομάδας» και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.