Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν έχεις μάθει να ζεις στο 100-0…

Όταν έχεις μάθει να ζεις στο 100-0…
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 10:55

Όταν έχεις μάθει να παίρνεις ΚΑΘΕ σφύριγμα, όταν έχει μάθει να πανηγυρίζεις κάλπικα, μόνο εσύ, όταν έχεις μάθει να ζεις με το ψέμα των έξι σφυριχτρών, όταν έχεις μάθει, ως κακομαθημένο παιδί, να περνάει πάντα και μόνο το δικό σου, κάθε τι άλλο σου φαίνεται ενοχλητικό. Κάθε τι άλλο σου φαίνεται… αδικία.

Είναι που σταμάτησε να σε φωτίζει ο φάρος, μην ανησυχείς, θα συνέλθεις. Είναι που το άθλημα αλλάζει και βγαίνει (δεν έχει βγει ακόμα) από μία λήθη πολλών, πολλών ετών. Είναι εκεί που ταράζεται συθέμελα το είναι σου και νιώθεις τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου, μαζί με όλα τα δεκανίκια που είχες, για να παίρνεις κι εσύ μια φθηνή χαρά, εδώ κι εκεί και να λες ότι… κάπου ακουμπάς. Μην ανησυχείς, θα ισιώσεις, συνήθεια είναι όλα. Και το 50-50 συνήθεια είναι.

Καταλαβαίνουμε, είχες μάθει στο 100-0 και δεν άντεχες (και δεν αντέχεις) ούτε το… 99-1. Ούτε 1 δεν θες να δίνεις, το ξέρουμε. Σε ξέρουμε. Μην ανησυχείς για το 50-50, έτσι είναι. Έχει ακόμη λάθη μέσα. Και προς τα ‘δω και προς τα ‘κει. Έτσι είναι το 50-50, σε αντίθεση με το 100-0 που είχες επιβάλει.

Σε μάθαμε και σε ξέρουμε και δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά. Το να φωνάζεις εσύ για αδικία είναι σαν βγαίνει ο νταής του σχολείου και να παραπονιέται ότι δεν κάθονται τα άλλα παιδάκια να τα πειράξει, για να κάνει την πλάκα του. Αλλά σε έχει πιάσει τρόμος, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι, πλέον, νταής. Αντιλαμβάνεσαι ότι η εποχή που έκανες νταηλίκι πέρασε και δεν θα ξανάρθει. Αντιλαμβάνεσαι, μάλιστα, ότι νταήδες πλέον δεν υπάρχουν… Σβήνουν μαζί με τον φάρου (τους)…

Διαβάστε επίσης