Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανώτερος, σε ΟΛΑ, από τον Παναθηναϊκό!

Ανώτερος, σε ΟΛΑ, από τον Παναθηναϊκό!
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 11:42

Με μια ματιά στα στατιστικά των δύο ομάδων, φαίνεται ξεκάθαρα η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν της Euroleague, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό, βέβαια, μπορεί να καταστεί σαφές και από τη βαθμολογική θέση των δύο «αιωνίων», αλλά ας δούμε και τα… νούμερα των δύο ομάδων στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στην 3η θέση, έχει καλύτερα στατιστικά σε ΟΛΕΣ, σχεδόν, τις κατηγορίες, σε άμυνα και επίθεση, κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται στην προτελευταία, 17η, θέση.

Όσον αφορά τον επιθετικό τομέα, ο Ολυμπιακός σκοράρει 81.1 πόντους, έναντι 73 πόντους των «πράσινων», την ώρα που μοιράζει επίσης 17.6 ασίστ, έναντι 14 ασίστ του Παναθηναϊκού. Έχει επίσης καλύτερα ποσοστά σε δίποντα (57.8% ο Ολυμπιακός, 50.6% ο Παναθηναϊκός) και τρίποντα (35.5%, έναντι 33.1%), ενώ σουτάρει με χειρότερα ποσοστά στις βολές.

Ο Θρύλος μαζεύει επίσης περισσότερα ριμπάουντ, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Έχει 35.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 33.6. Κάνει 6.3 κλεψίματα σε κάθε ματς, με τον Παναθηναϊκό να κάνει 4.9 και έχουν περίπου τα ίδια κοψίματα ανά παιχνίδι.

Όσον αφορά την άμυνα, ο Παναθηναϊκός δέχεται 78.8 πόντους σε κάθε παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να επιτρέπει στους αντιπάλους να σκοράρουν 72.6. Ο Θρύλος, λοιπόν, σκοράρει 8 περισσότερους πόντους από τον Παναθηναϊκό και δέχεται 6 λιγότερους. Μιλάμε για μια διαφορά… 14 πόντων αν συμπεριλάβουμε άμυνα και επίθεση.

Είναι εμφανής η ανωτερότητα του Θρύλου, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του. Μένει αυτό να αποδειχθεί και στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να γίνει σήμερα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, παρά μόνο η νίκη!

Διαβάστε επίσης