Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σεζόν γεμάτη δυσκολίες, αλλά και γεμάτη προσδοκίες

Σεζόν γεμάτη δυσκολίες, αλλά και γεμάτη προσδοκίες
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 11:27

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός, χθες, από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αυτό που προβληματίζει, όμως, δεν είναι τόσο η ήττα, όσο η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός σε δύο διαδοχικά παιχνίδια στην Euroleague, κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… μοιάζουν με την ομάδα του 2021, δείχνουν να έχουν έλλειψη ενέργειας και ψυχικών αποθεμάτων, ενώ η άμυνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που μας είχε συνηθίσει ο Ολυμπιακός.

Ναι, είναι λογικό πως όλες οι ομάδες θα κάνουν… «κοιλιά» μέσα στη σεζόν και ίσως είναι και καλό για τον Ολυμπιακό που την κάνει τον Ιανουάριο, καθώς τα πράγματα για την 8άδα και την 4άδα ξεκαθαρίζουν τους επόμενους μήνες, όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να… γυρίσει τον διακόπτη. Να αλλάξει, άμεσα, την εικόνα προτού να είναι αργά. Μπορεί να είναι ακόμη στην 4η θέση, όμως πλέον τα πράγματα έχουν ζορίσει. Πλέον ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τις Ούνικς, ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ, με ρεκόρ 12-7, ενώ η Αρμάνι βρίσκεται στο 12-6.

Ο Ολυμπιακός, όμως, πρέπει να αντιδράσει. Έχει αλλάξει το παιχνίδι του, επιθετικά και αμυντικά, μετά την πολυήμερα αποχή λόγω κορονοϊού και, πλέον, δε θυμίζει την σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία θα «έπνιγε» όλους τους αντιπάλους στην άμυνα, ή θα ταλαιπωρούσε τις αντίπαλες άμυνες με το εντυπωσιακό και γρήγορο επιθετικό της παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις πριν το 2022, είχαν δεχτεί 59.6 μέσο όρο πόντους και σκόραραν 85.3. Στις δύο πρώτες του 2022, δέχονται μέσο όρο 89(!) και σκοράρουν 74.5.

Είναι λογικό, ξαναλέμε, να υπάρχει μια… πτώση στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας. Όλες οι ομάδες το περνάνε. Και η Μπαρτσελόνα των… πολλών εκατομμυρίων μετράει τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια στη Euroleague. Όμως, ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιδράσει. Πρέπει να δείξει και πάλι πως είναι αυτή η ομάδα, που μπορεί να ηττηθεί αλλά θα το κάνει με τον σωστό τρόπο. Θα παλέψει στο γήπεδο και θα παίξει πάντα με ενέργεια. Κάτι που λείπει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια. Ίσως το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα (27/01) να είναι μια κατάλληλη ευκαιρία να γυρίσει ο διακόπτης. Να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες, προτού ταξιδέψει για την… ισπανική «διαβολοβδομάδα» κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (02/02) και Μπασκόνια (04/02).

Η σεζόν έχει πολύ μέλλον ακόμη και ο Ολυμπιακός, καλώς ή κακώς, ακόμη και μετά από αυτές τις ήττες, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αυτό δεν αλλάζει ούτε του το αναιρεί κανείς. Όμως, για να συνεχίσει να είναι εκεί, πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο στη συνέχεια. Πρέπει να θυμηθεί τον… περσινό του εαυτό. Με δύο ήττες δεν χάλασε και ο κόσμος. Εάν συνεχιστεί αυτή η εικόνα, όμως, κανείς δε ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Διανύουμε μια από τις πιο… περίεργες και δύσκολες σεζόν. Μια δύσκολη σεζόν, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο του. Η εικόνα του στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν εντυπωσιακή, «γεμίζοντας» με αισιοδοξία τον λαό του. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν άτυχος γιατί τον «χτύπησε» η πανδημία σε μια από τις καλύτερες φάσεις του στη σεζόν, όμως πρέπει να αντιδράσει. Οι μεγάλες ομάδες, είναι φτιαγμένες για τα δύσκολα. Και ο Θρύλος είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Πρέπει να ξαναβρεί την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση του και, ίσως, να απέχουμε μόλις 6 ημέρες από την πρώτη νίκη του 2022 στην Euroleague.

Διαβάστε επίσης