Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετο «διπλό» στη Ρόδο, πριν τον Ερυθρό Αστέρα!

Άνετο «διπλό» στη Ρόδο, πριν τον Ερυθρό Αστέρα!
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 18:44

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα και από τη Ρόδο, με σκορ 69-87 και συνέχισε την πολύ καλή του πορεία στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ, όμως δεν δυσκολεύτηκε και πήρε ένα «διπλό» σε μια… αλώβητη, έως σήμερα, έδρα.

Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τους Ουόκαπ, ο οποίος πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, Σλούκα με 14 πόντους και Μάρτιν με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, προηγούμενος με 0-6 και παίζοντας πολύ στοχευμένο μπάσκετ. Ακουμπούσε τη μπάλα στον Φαλ, ο οποίος είχε mismatch και δημιουργούσε πολύ καλές συνθήκες για την «ερυθρόλευκη» επίθεση.

Ντόρσεϊ, Φαλ και Παπανικολάου κάνανε το 0-6, με τον Κολοσσό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι με τρίποντο του Ουίλιαμς και να μειώνει σε 3-6. Ο Φαλ, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα του πήρε δύο βολές και έκανε το 3-8. Ο Κολοσσός συνέχισε να απειλεί με τον Ουίλιαμς ο οποίος έκανε το 5-8 με τον Ζαν Σαρλ να απαντά και να κάνει το 5-10, έπειτα από ασίστ του Ουόκαπ, ενώ στη συνέχεια ο Γάλλος έδωσε ελεύθερο τρίποντο στον Παπανικολάου, ο οποίος ευστόχησε για το 5-13.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει πίσω από τα 6.75μ. και με τρίποντα των Ουόκαπ και Ζαν Σαρλ απαντούσε στα απανωτά καλάθια του Φλόιντ, με το σκορ να ανεβαίνει στο 11-19. Ο Κολοσσός «έτρεξε» ένα σερί 5-0 ως το τέλος της περιόδου με τρίποντο του Μίλλερ και δίποντο του Φλόιντ και, έτσι, η πρώτη περίοδος έληξε με 16-19.

Ο Κολοσσός είχε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Φλόιντ ο οποίος πέτυχε τους πρώτους τέσσερις πόντους των Ροδιτών στην δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ με δύο βολές του Ουόκαπ και πέντε συνεχόμενους πόντους του Σλούκα, με το σκορ να γίνεται 20-26 και τον Καντζούρη να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Τιλί έκανε το 22-26 από κοντά, με τον Ολυμπιακό να απαντάει και να «τρέχει» ένα σερί 5-0 χάρη σε τρίποντο του Έισι και καλάθι από κοντά του Μάρτιν, κάνοντας το 22-31. Ο Κολοσσός μείωσε σε 27-31, με τον Λαρεντζάκη να αναλαμβάνει δράση και με πέντε σερί πόνους να κάνει το 27-36 για τον Ολυμπιακό.

Τιλί και Μάρτιν έκαναν το 29-38 με τον σέντερ του Ολυμπιακού να συνεχίζει την πολύ καλή του εμφάνιση και να πετυχαίνει και τους τρεις επόμενους πόντους του Ολυμπιακού, με το σκορ να ανεβαίνει σε 30-41, χάρη στην μαχητικότητα του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος κυνηγούσε όλα τα ριμπάουντ και έδινε δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Μίλλερ από κοντά έκανε το 32-41 με τον Ολυμπιακό να έχει 8’’ για να επιτεθεί και τον, συνήθη ύποπτο, Σλούκα να πετυχαίνει τρίποντο στην «εκπνοή» και να κάνει το 32-44, το οποίο ήταν σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε «μουδιασμένος» και είδε τον Κολοσσό να μειώνει σε 38-44 με πρωταγωνιστή τον Μίλλερ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν χωρίς σκορ για 3:30’’! Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντόρσεϊ και με πέντε συνεχόμενους πόντους, επανέφερε τη διαφορά στο +8 για τον Ολυμπιακό, 41-49, καθώς είχε προηγηθεί και ένα τρίποντο του Ουίλιαμς.

Στη συνέχεια Φαλ και Μίλλερ με καρφώματα έκαναν το 43-51 με τη διαφορά να παραμένει στους 8 για τον Ολυμπιακό, με τον Ουόκαπ, να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους για τον Ολυμπιακό και να δίνει, και πάλι, διψήφια διαφορά στους «ερυθρόλευκους», με το σκορ να γίνεται 43-57. Ο Ντόρσεϊ στη συνέχεια με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 43-59, με τη διαφορά να ανεβαίνει κι άλλο με καλάθι του Μάρτιν, έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ, κάνοντας το 43-61.Μίλλερ και Μάρτιν, ξανά, διαμόρφωσαν το 45-63, το οποίο ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο για να… «καθαρίσει» το παιχνίδι και προηγήθηκε με 49-68, χάρη σε δύο βολές του Λαρεντζάκη και τρίποντο του Σλούκα, με 7 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Μάρτιν με επιθετικό ριμάουντ και καλάθι έκανε το 52-70, ενώ στη συνέχεια Ποτ και Ουόκαπ έκαναν το 54-72. Ο Πρίντεζης από την γραμμή των βολών έκανε το 56-74, απαντώντας στο καλάθι του Μίλλερ, με τον Σλούκα να κάνει το 56-75 με μια εύστοχη βολή.

Ο Φλόιντ με πέντε συνεχόμενος πόντους μείωσε σε 61-75, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει έξι πόντους με Ζαν Σαρλ και Σλούκα και να κάνει το 65-81, με τον Πράπα να κάνει το 67-81 με καλάθι από κάτω, ενώ στη συνέχεια με δύο τρίποντα από Λαρεντζάκη και Πρίντεζη να κλείνει το παιχνίδι με 69-87.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-44, 45-63, 69-87

Διαβάστε επίσης