Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καρδιά νικητή, ανατροπή ψυχολογίας

Καρδιά νικητή, ανατροπή ψυχολογίας
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 00:23

Μεγάλη υπόθεση το χθεσινό «διπλό» στα Λιόσια. Δεν είναι ο αντίπαλος. Είναι η ψυχολογία της ομάδας και η απόδειξη ότι το’ χει! Ότι μπορεί να αντιδράσει όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Θρύλος γύρισε από το -16 (55-39), χωρίς 4 παίκτες! Με αποστολή… δεκάδας!

Η ομάδα έδειξε πως έχει καρδιά νικητή. Πως έχει ψυχικά αποθέματα, παρά τις τρεις σερί ήττες στη Euroleague, στην οποία είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά και βρισκόταν στην τρίτη θέση στο τέλος του 2021. Έδειξε μέταλλο. Κέρδισε ένα παιχνίδι με… κόντρα ρυθμό, προερχόμενη από ήττα και χωρίς τέσσερα πολύ σημαντικά γρανάζια. Ένα παιχνίδι που δεν έδειχνε να υπάρχει... φως για τον Ολυμπιακό, γύρισε όταν ο Ολυμπιακός ηρέμησε το παιχνίδι του και έπαιξε ορθολογικά. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει κι άλλα πράγματα να δείξει στο μέλλον.

Ή βασικά... έχει μέλλον. Αυτό είναι δεδομένο. Παιχνίδια σαν το χθεσινό, μας υπενθυμίζουν πως ο Ολυμπιακός δεν τα παρατάει ποτέ. Κι ας είναι με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ικανός για όλα. Και πρέπει να συνεχίσει να δείχνει ψυχικά αποθέματα και πάθος για νίκες. Όπως έκανε χθες.

Μεγάλη υπόθεση η χθεσινή ανατροπή-νίκη στην έδρα της ΑΕΚ. Μεγάλη υπόθεση και ένα πολύ καλό παράδειγμα αυταπάρνησης για τη συνέχεια. Με φόρα, λοιπόν, από τα Λιόσια στην… Μαδρίτη!

Διαβάστε επίσης