Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

97 χρόνια Θρυλικές στιγμές: Το έπος της Πόλης! (video)

97 χρόνια Θρυλικές στιγμές: Το έπος της Πόλης! (video)
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 14:59

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού! Μια από τις πιο Θρυλικές στιγμές στα 97 χρόνια του Θρύλου. Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού! Ο Θρύλος, το 2012, στην Πόλη έκανε τα αδύνατα… δυνατά!

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν λογάριαζε από φαβορί, από αουτσάιντερ και από αστέρες. Δεν λογάριαζε από τις Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ των πολλών εκατομμυρίων.

Ο Θρύλος του Σπανούλη δεν μασούσε από τίποτα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε στο πλευρό του τον Πρίντεζη, πρωτοεμφανιζόμενους παικταράδες ξένους (Λο, Χάινς, Ντόρσεϊ, Άντιτς, Κέσελ) και τους… πιτσιρικάδες (Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα και Κατσίβελη).

Δεν του έλεγαν τίποτα τα πιο γεμάτα ρόστερ των αντιπάλων του και πήγε στην Πόλη με στόχο να κάνει το «μπαμ». Και το έκανε! Στον ημιτελικό άφησε έξω την Μπαρτσελόνα με 68-64, με σπουδαίο Σπανούλη (21π.) και πολύ καλούς Πρίντεζη (14π.) και Παπανικολάου (9π.), ενώ ακολούθησε ο Ντόρσεϊ (8π.).

Έτσι, πέρασε στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ των πολλών αστέρων και NBAers, στις 13/05/2012. Ο Θρύλος όμως δεν μάσησε. Βρέθηκε πίσω μέχρι και με 19 πόντους, όμως το «γύρισε» και με το σπουδαίο πεταχτάρι του Πρίντεζη, πήρε το πιο… καρυδάτο ευρωπαϊκό όλων των εποχών, με 62-61!

Παπανικολάου (18π.) και Σπανούλης (15π.) ήταν καθοριστικοί για να πάει το ματς εκεί, όπου το… «καθάρισε» ο Πρίντεζης με το πιο συγκλονιστικό game winner σε τελικό! Απολαύστε τον τρόπο με τον οποίο ο Θρύλος σήκωσε το δεύτερο ευρωπαϊκό του:

Διαβάστε επίσης