Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό λέμε, όχι βιασύνες

Για αυτό λέμε, όχι βιασύνες
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 10:27

Δεν βγαίνουν σε καλό τα άκρα. Ούτε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός βγαίνει σε καλό, ούτε και η υπέρμετρη απογοήτευση… Στον Ολυμπιακό οι οπαδοί ζουν πολύ έντονα τα πάντα. Και τη νίκη και την ήττα. Και τη χαρά, αλλά και την απογοήτευση. Και τον πανηγυρισμό και την κατήφεια. Η ήττα της ομάδας στο Βερολίνο, από την Άλμπα, είναι χαρακτηριστικό του γιατί δεν πρέπει αυτό να συμβαίνει.

Προσοχή, δεν λέμε να μην πανηγυρίζουμε όταν η ομάδα νικάει, ή να μη στενοχωριόμαστε, όταν η ομάδα χάνει. Σε όποιο άθλημα και αν συμβαίνει αυτό. Απλώς να θυμόμαστε ούτε να… «κλειδώνουμε» κούπα, με ένα μεγάλο ματς, με μια μεγάλη νίκη, με μια πρόκριση, αλλά ούτε και να «αφορίζουμε» με ένα κακό αποτέλεσμα, με μια κακή εμφάνιση, με μια ήττα.

Να έχουμε μέτρο στον ενθουσιασμό μας και στις προσδοκίες μας, αλλά και να έχουμε μέτρο και στην κριτική και τον… «αφορισμό», όταν η ομάδα δεν τα καταφέρνει. Ήρεμα, βήμα-βήμα και με μέτρο οι πανηγυρισμοί, όπως και η απογοήτευση.

Ούτε να κλείνουμε από τώρα θέση στο Final 4 του Βελιγραδίου, ούτε όμως και να λέμε… «πάει το χάσαμε», με μια ήττα και με ένα «στραβό αποτέλεσμα». Έκανε και άλλα η ομάδα, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα. Και επανήλθε και έκτοτε… πετάει. Μέσα στο παιχνίδι είναι και η ήττα και η νίκη.

Γι’ αυτό το λέμε: Βήμα-βήμα. Να μπούμε πλέι οφ, να προσπαθήσει η ομάδα να κλειδώσει το πλεονέκτημα και… όλα γίνονται! Αρκεί να υπάρχει ηρεμία και πίστη.

Διαβάστε επίσης