Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βεζένκοβ είναι έτοιμος και για αυτήν την πρόκληση!

Ο Βεζένκοβ είναι έτοιμος και για αυτήν την πρόκληση!
Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 20:36

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει το δικό του όνειρο για τη φετινή Euroleague, από τη στιγμή που τερμάτισε 2ος στη βαθμολογία και βρίσκεται στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στη Μονακό. Το δικό του ζει και ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος είναι για δεύτερη σερί χρονιά πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και πρώτος ριμπάουντερ, ο οποίος είναι παίκτης «κλειδί» για τα ματς με τους Μονεγάσκους!

Παράλληλα, έχει 17,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και βρίσκεται στην 4η θέση όλων παικτών της Euroleague (PIR) πίσω μόνο από τους Μίροτιτς, Ταβάρες και Λάρκιν!

Η απόδοσή του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του Ολυμπιακού και στην έκβαση του αποτελέσματος και της σειράς γενικότερα. Ο Σάσα πραγματοποιεί καλή χρονιά με τα στατιστικά του στη φετινή Euroleague να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα. Στο δίποντο αγγίζει το 70% ευστοχίας, ενώ στην περιφέρεια έχει 38%. Προσφέρει μ.ό. 13,8 πόντους σε κάθε ματς και μαζεύει και 5.8 ριμπάουντ!

Επίσης, η προσφορά του στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας είναι κομβικής σημασίας καθώς το βουνό του Ολυμπιακού παίζει άμυνα- γρανίτη εξουδετερώνοντας τα αντίπαλα όπλα.

Το σημαντικό στο αμυντικό κομμάτι, είναι πως ο Σάσα με την «μπασκετική» νοημοσύνη που τον διακρίνει έχει την άνεση να μπορεί να μαρκάρει τους πάντες. Τοποθετεί έξυπνα το σώμα του και κλείνει διαδρόμους. Διαβάζει την αντίπαλη επίθεση και επιλέγει τον παίκτη που θα μαρκάρει. Η βοήθεια που προσφέρει στη ρακέτα και οι συνεχόμενες αλλαγές στο μαρκάρισμα, ειδικά στο ζωγραφιστό, δίνουν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κλείνει το δρόμο των ομάδων στη ρακέτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σημειώνει ανοδική πορεία και στον χρόνο συμμετοχής του συγκριτικά με πέρσι καθώς τα 23' μ.ο έγιναν 29'. Ο παίκτης έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό αποτυπώνεται και στις λεγόμενες clutch προσπάθειες, δηλαδή σε σουτ κρίσιμα για την ομάδα στο τέλος του χρόνου είτε του αγώνα είτε των επιθέσεων.

Καταλύτης, λοιπόν, ο Βεζένκοβ για τη σειρά με τη Μονακό και αυτό θα αποτυπωθεί στρατηγικά κατά την εξέλιξη των αγώνων...

Χρήστος Κουής

Διαβάστε επίσης