Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η υπόθεση Βεζένκοβ είναι πιο σοβαρή, για τον Ολυμπιακό

Η υπόθεση Βεζένκοβ είναι πιο σοβαρή, για τον Ολυμπιακό
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 14:16

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ κάνει ήδη κάποιες κινήσεις, για να ενισχύσει την ομάδα του, ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει. Και τα οποία αφορούν σε δικούς του παίκτες. Παίκτες με τους οποίους δούλεψε την περσινή σεζόν, οδηγώντας την ομάδα στο Final 4 της Ευρωλίγκας, αλλά και στο νταμπλ, στην Ελλάδα. Μιλάμε, φυσικά, για τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ. Δύο θέματα διαφορετικά, αλλά με κοινό παρονομαστή το κενό, το οποίο θα αφήσουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, εφόσον εξελιχθούν με αρνητικό τρόπο, για την ομάδα του Πειραιά. Να αποχωρήσουν, δηλαδή, και οι δύο μπασκετμπολίστες, για άλλες πολιτίες. Ο πρώτος για τη Φενέρ, ο δεύτερος για το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Και η πραγματικότητα λέει πως η πιθανή αποχώρηση Βεζένκοβ «πληγώνει» τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο, από ότι η πιθανή αποχώρηση Ντόρσεϊ… Το θέμα Βεζένκοβ είναι πιο σοβαρό, για τον Ολυμπιακό και ξεκάθαρο. Ο Βεζένκοβ είναι ένας παίκτης-κλειδί, για τον Ολυμπιακό, όσο κανείς άλλος, αυτή τη στιγμή. Ο MVP έδειξε, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ότι «λύνει και δένει» για την ομάδα, σε άμυνα και -κυρίως- επίθεση. Απέναντι σε όλα τα σχήματα, ο Βαζένκοβ έδινε λύσεις από την περιφέρεια, έδινε λύσεις κοντά στο καλάθι, έδινε λύσεις στον αιφνιδιασμό. Έδινε και ψυχή στην ομάδα, εκεί όπου χρειαζόταν. Καταλυτική η παρουσία του, δίχως αυτό να μειώνει την παρουσία του Ντόρσεϊ. Κάθε άλλο. Ωστόσο, το πράγμα είναι σαφές: Μπροστά στην πιθανότητα ο Θρύλος να μην έχει τον Σάσα Βεζένκοβ του χρόνου, το θέμα Ντόρσεϊ περνά σε δεύτερη μοίρα.

Και για αυτή την πιθανότητα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι διπλά προετοιμασμένος, αν έρθει η ώρα…

Διαβάστε επίσης