Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είναι μόνο τι κέρδισε, αλλά και τι θα έχανε

Δεν είναι μόνο τι κέρδισε, αλλά και τι θα έχανε
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 11:10

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άλμπα. Δεδομένο. Δεδομένο; Όχι και τόσο… Όχι γιατί ο Ολυμπιακός… δεν μπορεί. Ίσα-ίσα. Μπορεί και… παραμπορεί. Είναι τέτοιο το επίπεδο της ομάδας, ώστε τέτοια ματς, οι ΓΑΥΡΟΙ τα θεωρούν… δεδομένα. Δεν είναι όμως έτσι, στην πράξη. Το είπε ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και πρέπει, καμιά, να το βλέπουμε… ανάποδα το πράγμα. Να οδηγούμε τη σκέψη μας αλλού και να έχουμε λιγάκι… διαφορετική προσέγγιση. Καμιά φορά πρέπει να αρχίζουμε λίγο… ανάποδα, για να καταλήξει η σκέψη στον προορισμό της.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κοιτάζει μόνο τι κέρδισε, από το ματς με την Άλμπα. Γιατί δεδομένα κέρδισε πράγματα, ακόμη και αν σε κάποιους αυτά φαίνονται… τετριμμένα και… δεδομένα. Δεν είναι όμως. Γιατί αν το πάμε ανάποδα και σκεφτούμε τι θα έχανε ο Ολυμπιακός, αν δεν είχε καταφέρει να πάρει αυτό το ματς και να κάνει αυτό που έπρεπε, απέναντι στην Άλμπα, τότε το… πέπλο σηκώνεται. Βλέπουμε πιο καθαρά.

Βαθμούς, ηρεμία, αίσθηση έδρας, αυτοπεποίθηση-ψυχολογία, μομέντουμ. Όλα αυτά θα έχανε ο Ολυμπιακός, με ήττα χθες από την Άλμπα. Αλλά άπαξ και νίκησε, όλα αυτά είναι τώρα, υπέρ του. Κράτησε την έδρα του, έκανε το 7-3, έμεινε ψηλά στη βαθμολογία, κράτησε μομέντουμ, προχωρά με καλή ψυχολογία και διάθεση. Καλό είναι να το βλέπουμε και λίγο ανάποδα, λοιπόν, γιατί το τι θα έχανε η ομάδα, αν έχανε, καμιά φορά βάζει σε σωστή προοπτική το τι κέρδισε!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Ο Θρύλος είναι η μόνη ομάδα στην Ευρωλίγκα, με τόσο έντονο το στοιχείο των γηγενών παικτών, οι οποίοι όχι απλώς… υπάρχουν, αλλά κουμαντάρουν το παιχνίδι!