Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα με πλάνο ο Ολυμπιακός, νίκησε με την άμυνα!

Ομάδα με πλάνο ο Ολυμπιακός, νίκησε με την άμυνα!
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 12:07

Δεν μας αρέσει να «ευλογούμε τα γένια μας», ούτε να κάνουμε τους ξερόλες. Επισημαίνουμε απλώς ορισμένα πράγματα, με βάση τη λογική και με βάση τη γνώση απλών πραγμάτων, γύρω από το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό… Επισημαίναμε χθες (20/1) ότι για να νικήσει ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ θα πρέπει να παίξει καλή άμυνα. Το είχαμε τονίσει, όχι γιατί είμαστε… γκουρού του μπάσκετ, αλλά γιατί αυτό υπαγόρευε η λογική… Όταν συναντώνται οι δύο καλύτερες επιθέσεις της Ευρωλίγκας, εκείνος ο οποίος θα παίξει την καλύτερη άμυνα και θα… ανακόψει την επίθεση του άλλου, θα είναι ο νικητής…

Όπερ και εγένετο. Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Μαδρίτη παίζοντας καλά στην επίθεση. Και στο ΣΕΦ παίζοντας καλά στην άμυνα. Όχι ότι στην επίθεση υστέρησε. Είναι όμως δεδομένο ότι όταν αφιερώνεις μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου στην άμυνα και δίνεις εκεί το… 102% (πάνω και από το 101% δηλαδή), στην επίθεση δεν θα είσαι το ίδιο φρέσκος, με την ίδια ενέργεια. Ο Ολυμπιακός έμεινε κάτω από τον μέσο όρο του, με 73 πόντους. Αλλά κράτησε τη Ρεάλ πολύ πιο κάτω από τον δικό της μέσο όρο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ατσάλινος έπρεπε να είναι, κόντρα στη βασίλισσα. Και ήταν. Διδακτική η νίκη αυτή, για το τι μπορεί να πετύχει μια ομάδα, εφόσον… δαγκώνει στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης

Λάβα! (video)

Λάβα! (video)

Δεν την χορταίνει κανείς τη σημερινή παρακάμερα του Θρύλου… Η νίκη επί της Ρεάλ… αλλιώς!