Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παρέλαση στην Τουρκία ο Θρύλος!

Παρέλαση στην Τουρκία ο Θρύλος!
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:40

Τι ομάδα Θεέ μου. Ακόμη και αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον Σλούκα και τον Πίτερς, ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση μέσα στην Τουρκία, νικώντας την Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν μια διαφορά σημαντική και αυτή όλο ανέβαινε. Ένα γήπεδο που έγινε… άνω-κάτω με γκρίνια των Τούρκων, που δεν άντεχαν να βλέπουν την αρμάδα του Μπαρτζώκα να τους γλεντάει!

Όλα τα λεφτά ο Κάνααν έκανε ματσάρα, εκτελώντας από τη γραμμή των τριών πόντων. Ακόμη και στην τέταρτη περίοδο που οι Τούρκοι μείωσαν στους 13 πόντους, ο Ολυμπιακός δεν κάμφθηκε, επέστρεψε και «καθάρισε» το ματς με 73-93 και συνεχίζει να απολαμβάνει την κορυφή της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εξαιρετικά και με 0-8 μόλις στο 4’. Ήταν ένα πρώτο μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 10-24 και προβάδισμα δεκατεσσάρων πόντων. Η Φενέρ έψαχνε αντίδραση, να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις και έβρισκε σκορ με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των τριών πόντων. Το ημίχρονο έληξε με 30-51 και οι Τούρκοι είχαν δημιουργήσει κλίμα εις βάρος των διαιτητών, με το ζόρι τους άφησαν να μπουν στα αποδυτήρια!

Θα περίμεναν πολλοί να αλλάξει η κατάσταση, να βγάλει αντίδραση η ομάδα του Ιτούδη. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν… μάσησε, ανέβασε τη διαφορά στους 29 πόντους αρχικά και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο στο 51-77. Όλα έδειχναν εύκολα, αλλά με τον Μαχμούτογλου εύστοχο, η Φενέρ μείωσε στους 13 πόντους. Ένα τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, όμως, ήταν ικανό να δώσει το μήνυμα για να… τελειώνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Το 66 – 79 στο 35’ είχε ένα 7-14 στη συνέχεια και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 73-93 σε μια δύσκολη έδρα!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε φοβερή ημέρα τον Κάνααν που πέτυχε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα! Μια εξαιρετική παράσταση, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Παπανικολάου που πέτυχε 21 πόντους με 3/3 τρίποντα. Πολύτιμες οι λύσεις του Λαρεντζάκη με 11 πόντους όταν η μπάλα «έκαιγε» για να «χτιστεί» η διαφορά και το 17/29 τρίποντα του Ολυμπιακού, πέρασε και αυτό στην ιστορία.

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες επί της Φενέρ μετά από αυτή με 27 πόντους στο ΣΕΦ και τώρα περιμένει την Εφές στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93

Διαβάστε επίσης