Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο δώρα ανεκτίμητης αξίας για την ποδοσφαιρική κοινωνία!

Δύο δώρα ανεκτίμητης αξίας για την ποδοσφαιρική κοινωνία!
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 - 16:22

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ :

ΔΥΟ ΔΩΡΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

*** Με δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις του, ο ηγέτης του ερυθρόλευκου κόσμου Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει όλες τις θετικές εντυπώσεις της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, αλλά και να καθιερωθεί στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων σαν ο κορυφαίος παράγων πού αναδείχτηκε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου !

*** Η μία απόφαση, ήταν να καλέσει τον μικρό Παοκτζή Γιαννάκη, πού συγκίνησε τον κόσμο με τη συνομιλία του με τον Κωνσταντή Τζολάκη, όπου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για τον τελικό με τη Φιορεντίνα

*** Η δεύτερη, ήταν να επιτύχει, μέσω του MEGA, την ελεύθερη τηλεοπτική μετάδοση του τελικού, ώστε αυτή η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου να μπεί στο σπίτι του και να τη χαρεί ο κάθε φίλαθλος αυτής της χώρας. Σίγουρα πρόκειται για δώρο ανεκτίμητης αξίας του τεράστιου Βαγγέλη Μαρινάκη, προς όλους τους Ελληνες φίλους του ποδοσφαίρου ***

*** Δικαιώθηκαν απόλυτα αυτοί πού υποστήριζαν ότι ... «Κόντυνε τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος» ***

*** Πονηρός ο κ. Γιάννης. Μόλις έμαθε ότι διαιτητής ορίστηκε ο Κοντήνιο, προσέλαβε τον Κόντη. Σου λέει, δεν μπορεί, κάποια σχέση θα υπάρχει ***

*** Σίγουρα πάντως ο Πάοκ θα προτιμούσε Ελληνα διαιτητή. Με κορυφαία προτίμηση, τον Διαμαντόπουλο ***

*** Η διαφορά έγκειται στο εξής : Ο Πάοκ θα παίξει για τον Πάοκ και ο Αρης θα παίξει για το Αεκ ! ***

*** Περιμένω εναγωνίως δηλώσεις του υπερήφανου Βοκόλου για το ... «ντέρμπι» της Κυριακής. Κάτι σαν ... «θα παίξουμε για τη φανέλα και την ιστορία μας», κάτι ανάλογο δηλαδή ***

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ : ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

*** Ανακοινώθηκαν χθες διάφορες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την μετάβαση των φιλάθλων στη Τζαμπασοφιά, για τον τελικό. Η αστυνομία ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πού θα ισχύσουν εκείνη την ημέρα, ενώ η Επο έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα των πραγμάτων και αντικειμένων πού θα μπορούν να έχουν μαζί τους οι τυχεροί θεατές, στον αγώνα της 29 Μαϊου.

*** Εγώ θα επαναλάβω αυτό πού έχω ξαναγράψει, φοβούμενος την πιθανότητα ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ από θερμοκέφαλους, βδελυρούς οπαδούς της Αεκ, πού το φέρουν βαρέως ότι θα δούν τον Ολυμπιακό γηπεδούχο στην Ο.Παπαρίνα : Ο,τι είναι να γίνει, ό,τι είναι να «προετοιμαστεί», θα γίνει ΠΡΙΝ από την ημέρα του αγώνα !

*** Και εκείνο πού ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, είναι λίγες ώρες ΠΡΙΝ αρχίσει ο τελικός, να γίνει ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΣΑ στο γήπεδο. Σε κάθε γωνιά και σε κάθε χώρο. Να μη μείνει τίποτα ανεξερεύνητο σε όλες τις εγκαταστάσεις, ακόμα και στα υπόγεια, ακόμα και στους τενεκέδες των σκουπιδιών !

*** Οσον αφορά τις σουϊτες, πού θα «φιλοξενήσουν» το ... «ανφάν γκατέ» του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή ολόκληρο το αντιολυμπιακό συνονθύλευμα, υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά.

*** Ένα από αυτά, πως γίνεται ολόκληρο το γήπεδο ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ εκείνη την ημέρα, αλλά οι σουϊτες του να ανήκουν στο Αεκ ; *** Άλλο ένα : Θα υπάρχουν ΚΑΜΕΡΕΣ πού να ΒΛΕΠΟΥΝ την δραστηριότητα ΜΕΣΑ στις σουϊτες, την ώρα του αγώνα ;

*** Θα τα ψάξουμε ... και θα επανέλθουμε ***

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ... ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ : «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» !

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

*** Στο μεταξύ λοιπόν, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ οπαδών του Αρη και του Πάοκ εν όψει του ντέρμπι ! Να 'ναι καλά οι άνθρωποι ! Μου ξύπνησαν μνήμες επταετίας ! Από τότε είχα να ακούσω για απαγόρευση συγκεντρώσεων

*** Εγινε λοιπόν κι' αυτό, εν πλήρη δημοκρατία. Αλλά θα μου πείτε, και προ ημερών είχε απαγορευτεί η συγκέντρωση οπαδών της Αεκούλας, η οποία όμως τελικά έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο της ομάδας !

*** Βεβαίως η αστυνομία δεν αδιαφόρησε. Εστειλε τα ΜΑΤ εκεί, να κάθονται να κοιτάνε τρυφερά τους φανατίλες. Πάλι καλά πού δεν χειροκροτούσαν, κι' όλας !

*** Ετσι τους θέλω εγώ, τους οπαδούς της Αεκ. Να μην υπακούουν στις απαγορεύσεις της αστυνομίας, σαν γνήσιοι ... αντιστασιακοί κατά της εξουσίας. Μπας και ξυπνήσουν και τους παίκτες, Τους Μάνταλους και τους Αραούχους, πού όποτε έχει ντέρμπι η ομάδα, τις παραμονές τη βγάζουν σε ταβέρνες και στα Βυζαντινά εστιατόρια.

*** Μια ο ένας τους κάνει το τραπέζι, μια ο άλλος και τελικά, αφού φάνε τον Αγλέουρα, δίνουν και ... τον όρκο νίκης !

*** Και τι λέει χθες ο Μελισσανίδης στον Ποκοπίκο Αλμέϊδα ; «Την ΑΕΚάρα μας την αγαπάμε πιο πολύ όταν χάνει. Περιμένοντας το θαύμα την Κυριακή, σε ευχαριστούμε και φέτος για όλα» !

*** Δεν μπορώ να εντρυφήσω στο ακριβές νόημα των σοφών λόγων του ασπρομάλλη, βεβαίως, αλλά ένα έχω πω : Αν ήμουνα Αλμέϊδα, θα άρχιζα να πακετάρω τα πράγματά μου !

*** Ασχετο : Σε ποιανού σκόρερ ομάδας της βόρειας Ελλάδας πού αύριο παίζει ντέρμπι, στο τηλέφωνό του ακούγεται ο χαρακτηριστικός θόρυβος συνακροάσεων ; ***

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΟ ... «ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ» !

  • ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΑΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ : «ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ;»
  • ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΤΣΙΛΟΥΛΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ : «ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ»

(... ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ! )

*** Αυτό θα πεί ... «πρωταθληματάρα» ( όπως λέμε «υπουργάρα», κάτι τέτοιο : Τρείς ... ντερμπάρες την τελευταία αγωνιστική, η μία πιο δυνατή απ' την άλλη ! Αλλά εκεί πού θα σταματήσουν καρδιές από την αγωνία, είναι στο ντέρμπι της Ο.Παπαρίνα ! Αεκ – Λαμία, και ... μην ξεχάσετε τα υπογλώσσια !

*** Τι να πεί κανείς με αυτό το ντέρμπι ! Θα σπάσουνε καρδιές, θα λυγίσουν σίδερα και θα ιδρώσουν μασχάλες, από την αγωνία. Θα μας φάει το άγχος, μέχρι να αρχίσει να βρέχει. Γκολ, εννοώ !

*** Μη γελάτε καθόλου. Αναλογιζόμενος την τεράστια σημασία του ντέρμπι Αεκ - Λαμία, ο Μάνταλος της ΚΕΔ όρισε ... ξένο διαιτητή, έναν από τη Δανία, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μελισσανίδη !

*** «Μας φέρνεις ξένους από τη βόρεια Ευρώπη για να πληρώνουμε τα άντερά μας για τη μετακίνησή τους ;» Κι' εδώ πού τα λέμε, δεν έχει άδικο. Γι αυτό το ντέρμπι, όχι Δανός, αλλά ούτε Ελληνας πιστοποιημένος στη Γ' τοπικού της ΕΠΣΑ δεν χρειαζόταν !

*** Ακόμη και στον Τσατάλη, πού λέει ο λόγος, να έδιναν τη σφυρίχτρα, δεν θα χρειαζόταν καν να την φυσήξει !

*** Και διαβάζω, πού λέτε, κάτι δηλώσεις του άσσου της Λαμίας Τσιλούλη, ότι το 2-4 πού έφαγε η ομάδα του από τον Αρη ήταν το τελευταίο του σ' αυτή. Που βεβαίως σημαίνει και πως δεν θα παίξει κατά της Αεκ, χωρίς αυτό να σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο. Και να ... έπαιζε δηλαδή, τι ;

*** Εμφανώς συγκινημένος πάντως ο Τσιλούλης, ευχαρίστησε τον προπονητή Βόκωλο πού «του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του» ! Δηλαδή, να φύγει από τη Λαμία και να πάει στην Καλλιθέα, δανεικός από την Αεκ ; Ημαρτον ! ***

Διαβάστε επίσης