Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήττα στο Βελιγράδι, στο ΣΕΦ θα κριθεί η πρωτιά

Ήττα στο Βελιγράδι, στο ΣΕΦ θα κριθεί η πρωτιά
Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 - 21:53

Δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (87-79) στην 33η αγωνιστική. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, εκεί που θα παλέψουν για τη νίκη και την 1η θέση της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη στο παρκέ και βρήκε μεγάλα σουτ τα οποία του έλειπαν σε προηγούμενα ματς, με τους Κάνααν, Βεζένκοβ και Γουόκαπ, παίρνοντας προβάδισμα ακόμα και προβάδισμα 7 πόντων στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα (8-15, 5’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και διατήρησαν τα ηνία μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (26-30, 10΄).

Η συνέχεια ήταν διαφορετική για τους παίκτες του Μπαρτζώκα, που δεν παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και το... πλήρωσαν, καθώς οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, με μπροστάρηδες τους Καμπάσο και Βιλντόζα, αλλά και τις πολύτιμες βοήθειες του Ντόμπριτς. Στην τελευταία επίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου, ο ΜακΚίσικ με μία όμορφη και δύσκολη προσπάθεια κατάφερε να βάλει μπροστά τον Θρύλο και να τον στείλει στα αποδυτήρια με το μικρό προβάδισμα των 2 πόντων (45-47, 20’).

Με το παιχνίδι να παίρνει… τρελό ρυθμό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εκείνος που πέρασε μπροστά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να μην παρουσιάζει καλή εικόνα στην επίθεσή του, να κάνει πολλά λάθη και να κυνηγά διαρκώς τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρίσκονταν στο +6, στο 26’. Με ορισμένες αποφάσεις των διαιτητών να χαλάνε το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα, οι Πειραιώτες έμειναν πίσω και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας δύσκολο έργο στο τελευταίο μέρος του αγώνα (65-59, 30’).

Με τον Σλούκα να δίνει τις λύσεις στην επίθεση ο Ολυμπιακός πλησίασε στο -4 , όμως συνέχισε να μην παρουσιάζεται συγκεντρωμένος στην άμυνα, ενώ έκανε και αρκετά λάθη στην επίθεση τα οποία του κόστισαν. Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας, που βρήκε μεγάλα καλάθια και είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Καμπάσο και Χόλαντ, αύξησε το προβάδισμά του και έφτασε στη νίκη με 87-79.

Δεκάλεπτα: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79.

Tα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης