Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Game 1 είναι και το πιο δύσκολο, να μπει υποψιασμένος ο Θρύλος

Το Game 1 είναι και το πιο δύσκολο, να μπει υποψιασμένος ο Θρύλος
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 00:40

Ο δρόμος προς το Final 4 του Κάουνας θα είναι δύσκολος για όλους, όσοι βρεθούν εκεί θα το κάνουν με το... σπαθί τους. Δεν θα χαριστεί σε κανέναν τίποτα.

Αυτό φάνηκε κιόλας από την πρώτη ημέρα των playoffs, καθώς είχαμε δύο break! Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιβλήθηκε στην έδρα της Μονακό, κερδίζοντας με 79-67, ενώ η Παρτιζάν πήρε το «διπλό» στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (87-89), μετά από ένα απίστευτο τρίποντο του Πάντερ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην πρώτη ημέρα των playoffs έδειξαν έτοιμες για όλα και αποφασισμένες να παλέψουν για το εισιτήριο του Final 4. Ίσως για το μόνο ζευγάρι που μπορεί να κάνει κάποιος εύκολα πρόβλεψη είναι το Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις.

Όπως αποδείχτηκε και σήμερα, το Game 1 είναι πάντα το πιο δύσκολο. Την Τετάρτη (26/4) ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε και σίγουρα κανείς στον Πειραιά δεν περιμένει ένα εύκολο παιχνίδι. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση, καθώς μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ο Θρύλος είναι το φαβορί, όμως η φάση των playoffs είναι διαφορετική. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αυτός που θα το κερδίσει, θα ανεβάσει και την ψυχολογία του κατακόρυφα, ενόψει της συνέχειας.

Βέβαια, σε σχέση με τις ομάδες που αγωνίστηκαν στην έδρα τους την Τρίτη (Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης), ο Ολυμπιακός έχει μία βασική διαφορά. Διαθέτει πραγματική κερκίδα. Το ΣΕΦ είναι αφιλόξενο για όσους έρχονται να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Πειραιά και οι παίκτες του Μπαρτζώκα παίρνουν μεγάλη δύναμη από τους χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ που δίνουν το «παρών», γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν κάτι στραβώσει στον αγώνα, μπορούν να το ξεπεράσουν και να φτάσουν μέχρι τη νίκη. Όμως επειδή τα καλάθια τα βάζουν οι παίκτες, ο Θρύλος πρέπει να μπει στο παρκέ... υποψιασμένος, θα χρειαστεί να προσεγγίσει το ματς με την τουρκική ομάδα, ως έναν αγώνα-τελικό και να δώσει το 100% του, αφού όπως είπαμε θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και δεν θα θυμίζει με τίποτα εκείνα της regular season.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης

Βήμα πρώτο, για το Κάουνας!

Βήμα πρώτο, για το Κάουνας!

Έτοιμος ο Θρύλος! Μπαίνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και στις 21:45 υποδέχεται τη Φενέρ στο ΣΕΦ, για το 1-0 και το προβάδισμα πρόκρισης.