Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο χαμένος τελικός, το μπάσκετ που δεν ξέχασε να παίζει και το 1-0

Ο χαμένος τελικός, το μπάσκετ που δεν ξέχασε να παίζει και το 1-0
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 - 18:25

Αν κάτι κρατά ο Ολυμπιακός από το Game 1 της σειράς των τελικών της Basket League, αυτά είναι μόνο η νίκη και το 1-0. Τίποτα παραπάνω. Ο Θρύλος μπήκε με όρεξη στο παρκέ και έδειχνε ότι θα έχει εύκολο έργο στον ματς του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όμως στο τελευταίο μέρος έμοιαζε να ξεμένει από ενέργεια και να βάζει δύσκολα στον εαυτό του.

Ο μόνος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» είναι ο κακός ευατός τους, δεν χωρά αμφιβολία στη διαφορά επιπέδου που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Φυσικά, ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα... ντέρμπι, όμως το βράδυ της Κυριακής οι Πειραιώτες είχαν να κάνουν μόνο με τον κακό ευατό τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φαίνεται πως δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους τον χαμένο τελικό της Euroleague, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. Φυσικά, έτσι είναι το μπάσκετ και οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι πρέπει να συνεχίσουν μπροστά και αυτό κάνουν! Αγωνίστηκαν απέναντι σε μία ομάδα η οποία δεν είχε το άγχος του φαβορί ή ακόμα καλύτερα δεν είχε κανένα άγχος! Οι παίκτες του Θρύλου έπαιξαν για 40' γνωρίζοντας ότι «πρέπει» να κερδίσουν.

Ο Ολυμπιακός φτάνει προς το τέλος μίας δύσκολης και κουραστικής σεζόν και είναι απολυτως λογικό να μην παίζει το μπάσκετ που μας είχε συνηθίσει και για το οποίο μίλαγε όλη η Ευρώπη. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν... ξέχασαν να παίζουν, όμως καλούνται να διαχειριστούν τον χαμένο τελικό της Euroleague και τον τίτλο του φαβορί της σειράς με τον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό και περισσότερο σημασία έχει η νίκη στο χθεσινό (4/6) ματς, παρά η εμφάνιση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Θρύλος θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις, έχει ικανό προπονητή και ικανούς παίκτες. Άλλωστε, με αυτούς έφτασε ψηλά. Για την ώρα, χρειάζεται ψυχραιμία, συγκέντρωση και ηρεμία. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης

Γουόκαπ: «Έχω δεθεί με την κουλτούρα της Ελλάδας»

Γουόκαπ: «Έχω δεθεί με την κουλτούρα της Ελλάδας»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την πιθανή συνύπαρξή του στο παρκέ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.