Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι' αυτό πήρε τον Σίκμα ο Ολυμπιακός!

 Γι' αυτό πήρε τον Σίκμα ο Ολυμπιακός!
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 22:47

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Λουκ Σίκμα, ενός από τους ψηλούς που διακρίνονται περισσότερο για την αντίληψη και την ευφυΐα τους στο παιχνίδι. Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ φέρει βαριά κληρονομιά, αλλά και εξαιρετικά γονίδια, αφού ο πατέρας του είναι ένας πραγματικός θρύλος του μπάσκετ.

Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος απ’ την Αλμπα Βερολίνου, είναι ένας παίκτης που διαθέτει πολύ υψηλό μπασκετικό IQ και ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Αμερικανός έχει αντίληψη, εξυπνάδα και ταλέντο, που τον κάνουν ανταγωνιστικό στο παρκέ και καλύπτουν την έλλειψη αθλητικότητάς του.

Κυριότερο προτέρημά του είναι η δημιουργία, καθώς στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα είναι ο μοναδικός ψηλός που είναι στην πρώτη 20άδα των παικτών που παράγουν με τέτοια συνέπεια ασίστ.

Εχει 4,2 μέσο όρο στα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα και με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας που έχασε απ’ την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα.

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στο μέλλον

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Ολυμπιακός ενισχύει τον ελληνικό κορμό του και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι ετοιμάζεται για ωραία πράγματα...