Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευρωλίγκα: Οι κορυφαίοι της στατιστικής όλων των εποχών του Θρύλου! (photo)

Ευρωλίγκα: Οι κορυφαίοι της στατιστικής όλων των εποχών του Θρύλου! (photo)
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 - 12:36

Εδώ και κάποιες μέρες η Ευρωλίγκα δημοσιεύει τους πρώτους παίκτες όλων των ομάδων σε πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες: συμμετοχές, πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Όπως, ήταν λογικό, δεν γινόταν να έλειπε και ο Ολυμπιακός.

Η διοργανώτρια, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση σε πέντε στατιστικές κατηγορίες.

Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου δίνουν το παρών στη λίστα, με τους δύο πρώτους να βλέπουν το όνομά τους σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες συμμετοχές είναι ο Γιώργος Πρίντεζης με 349 παιχνίδια, ενώ είναι επικεφαλής και της κατηγορίας με τα περισσότερα ριμπάουντ (1363).

Ο Βασίλης Σπανούλης φιγουράρει στην κορυφή για τις λίστες με τους περισσότερους πόντους (3552) και τις περισσότερες ασίστ (1363), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έχει τις περισσότερες τάπες από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία της ομάδας στην διοργάνωση (93).

Δείτε:

Διαβάστε επίσης