Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Θα πάρουμε παίκτη, έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις»

Μπαρτζώκας: «Θα πάρουμε παίκτη, έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις»
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:57

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 95,0 της Κύπρου και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το ρόστερ των «ερυθρολεύκων» ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Θα πάρουμε ακόμα έναν παίκτη» είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Είμαστε μια ομάδα που τερμάτισε και πέρσι και πρόπερσι στην 1η και στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας στην Euroleague. Το επίπεδό μας είναι πολύ υψηλό. Δεν μπορούμε να πάρουμε έναν παίκτη έτσι για να τον πάρουμε και να πούμε ότι πήραμε παίκτη. Πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη ο οποίος θα μας κάνει καλύτερους. Και αυτοί οι παίκτες δεν είναι πολλοί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Αμερική είναι ιδιόμορφη η κατάσταση. Έτσι όπως είναι το status του NBA, τα χρήματα που υπάρχουν εκεί και κάποιοι νέοι νόμοι με two way συμβόλαια, δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον παίκτη να έρθει στην Ευρώπη. Είναι πολύ ελκυστικό το ΝΒΑ. Αν παίξει κάποιος καλά, τα χρήματα είναι πολλά και εμείς δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη στο επίπεδό μας».

Ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει ήδη κεντράρει σε κάποιες περιπτώσεις παικτών: «Έχουμε στοχεύσει σε 3-4 περιπτώσεις και πιστεύω ότι κάποια από αυτές θα ολοκληρωθεί ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Για τους διεθνείς παίκτες, είπε: «Έχουμε έξι διεθνείς. Είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς από όλη την Eurolegue. Όλες οι ομάδες είχαν μέχρι πέντε, τέσσερις, τρεις, δύο. Κάποιες και κανέναν όπως για παράδειγμα η Μακάμπι. Ο Μιλουτίνοφ συνεχίζει να παίζει, ενώ ο Φαλ ήρθε σήμερα, πρώτη μέρα είναι εδώ. Ενώ οι Έλληνες διεθνείς έχουν άδεια έως και την Κυριακή γιατί έχουν παίξει 10 ματς σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να είμαστε τελείως ανέτοιμοι σε αυτό το σημείο».

Όσο για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που θα πάρει μέρος ο Ολυμπιακός;«Είναι τιμητικό για μας που ερχόμαστε κάθε χρόνο στην Κύπρο. Νοιώθουμε πολύ ωραία από τη φιλοξενία. Για μένα είναι ιδιαίτερα συγκηνητικό που παίζουμε για τη μνήμη του Νεόφυτου. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία, έχω γνωρίσει την οικογένειά του. Πραγματικά νοιώθω μεγάλη χαρά που βοηθούμε λίγο για να τον θυμόμαστε κάθε χρόνο. Γενικά η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια είναι πολύ καλή. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ καλό. Μας δίνεται η δυνατότητα να τεστάρουμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε πριν την Ευρωλίγκα. Πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα δώσει μια καλή εικόνα για το που μπορούμε να φτάσουμε φέτος».

Διαβάστε επίσης