Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας «δαγκωτό» για νέες κούπες και επιτυχίες!

Μπαρτζώκας «δαγκωτό» για νέες κούπες και επιτυχίες!
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 11:56

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το... ταξίδι του και στο πρωτάθλημα. Το τζάμπολ για τον αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο πλησιάζει και άπαντες ανυπομονούμε να δούμε ξανά το σπουδαίο σύνολο του... σκακιστή Γιώργου Μπαρτζώκα σε δράση, μετά το σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ.

Την περσινή σεζόν, ο Θρύλος έπαιξε μπασκετάρα, μας πρόσφερε μοναδικές στιγμές και μεγάλες νίκες, ενώ είδαμε όλο τον μπασκετικό πλανήτη να υποκλίνεται στους «ερυθρόλευκους». Το φινάλε δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν οι Πειραιώτες, όμως όλοι είμαστε περήφανοι για αυτήν την ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα.

Όλα άρχισαν από νωρίς. Από πέρυσι. Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας άρχισε να σχηματοποιεί έναν Ολυμπιακό με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι του. Έναν Ολυμπιακό με τη δική του φιλοσοφία και με τη δική του προσέγγιση στο άθλημα. Ένα έργο το οποίο συνεχίζει και φέτος. Και το οποίο εξελίσσει. Αυτή είναι η ουσία, άλλωστε. Να εξελίσσεται η ομάδα. Να βελτιώνεται, να κοιτάζει πιο ψηλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και παίζει η πρόθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα να διατηρήσει τον κορμό του Ολυμπιακού. Και να κάνει ελάχιστες, στοχευμένες αλλαγές.

Ο κόουτς είχε πλάνο… Ήξερε τι έκανε…Προφανώς. Αν δεν ήξερε δεν θα είχε τον Ολυμπιακό στην κατάσταση στην οποία τον έχει, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Η διατήρηση του κορμού της ομάδας και το «στήσιμό» της επάνω στα πρόσωπα τα οποία ήταν ήδη εδώ και γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία του, ήταν το Νο1 στοιχείο, στο οποίο θέλησε να ποντάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το κατάφερε.

Στη φετινή σεζόν, ο Θρύλος θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα και καταφέρει να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, το οποίο το έχασε μέσα από τα χέρια του στα τελευταία . Γνωρίζει τον τρόπο, διαθέτει τους κατάλληλους παίκτες και κυρίως διαθέτει τον καλύτερο προπονητή που θα μπορούσε να έχει.

Στη νέα σεζόν θα έρθουν μεγάλες νίκες, αλλά θα έρθουν και ήττες. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όμως πολλές φορές το ξεχνάμε. Είναι στο DNA μας, εμείς οι Ολυμπιακοί να θέλουμε πάντα τη νίκη, σε κάθε ματς και έτσι πρέπει να γίνεται. Γιατί με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε τον Θρύλο να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και να βρίσκεται στην κορυφή. Από την άλλη, χρειάζεται να στηρίζουμε πάντα την ομάδα που μας έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές και να είμαστε πάντα στο πλευρό της. Ολυμπιακός στα εύκολα, ΘΡΥΛΟΣ στα δύσκολα!

Οι ΓΑΥΡΟΙ έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και… ψηφίζουν ξανά τον Σκακιστή για νέες επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης