Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κερδίζει αγώνες, αλλά «κερδίζει» και παίκτες

Κερδίζει αγώνες, αλλά «κερδίζει» και παίκτες
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 10:25

Άλλη μια νίκη στο… σακούλι για τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά κόντρα στην Ζαλγκίρις, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα και να «πατούν» τετράδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο από την αρχή του παιχνιδιού και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του ώστε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και «διαβάζοντας» σωστά το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και πήρε τη νίκη με το +17. Το γεγονός άλλωστε πως χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ κατάφερε να πετύχει 89 πόντους, αν μη τι άλλο δείχνει μια ομάδα προικισμένη επιθετικά και ικανή να σκοράρει πολύ σε κάθε συνθήκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, σούταραν με 52% στα τρίποντα, έδωσαν 23 ασίστ και έκαναν μόλις 6 λάθη. Όσο κι αν ήθελαν να πλησιάσουν οι Λιθουανοί δεν τους ήταν εύκολο.

Το πιο σημαντικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν ότι σιγά-σιγά ξαναγεμίζει την φαρέτρα του, βλέποντας με ικανοποίηση τον Μιλουτίνοφ να επιστρέφει, τον Μακ Κίσικ να συμμετέχει στη δωδεκάδα, αλλά και τους Μπραζντέικις-Σίκμα να έχουν το δικό τους ρόλο μέσα στο σύστημα της ομάδας. Ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο προπονητής, μετά το τελικό +17.

Αυτό είναι (για την ώρα) το μυστικό του Ολυμπιακού. Μια ομάδα που ξέρει να εκκολάπτει πρωταγωνιστές μέσα από την αγωνιστική φιλοσοφία της, η οποία βασίζεται στον αλτρουισμό και τη συνεργασία, καταφέρνει όχι μόνο να ξεπερνά τα συνεχή προβλήματα απουσιών από την έναρξη της σεζόν, αλλά και να φτάνει ήδη σε υψηλά επίπεδα απόδοσης!

Καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει κι έχει κάτι να προσφέρει. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην πρώτη 4άδα (νωρίς είναι ακόμα) με συντελεστή νικών 6-4. Δεν έχει πετύχει τίποτα, αφήνει όμως υποσχέσεις…

Διαβάστε επίσης