Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τελείωσε από νωρίς και τώρα… διαβολοβδομάδα!

Το τελείωσε από νωρίς και τώρα… διαβολοβδομάδα!
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 - 16:37

Ο Ολυμπιακός παρά την κούραση και τις απουσίες που είχε (ΜακΚίσικ και Γκος) νίκησε το Λαύριο με 96-54. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν ωραίο θέαμα αυτό το απόγευμα Σαββάτου στο γήπεδο της Λαυρεωτικής. Σοβαρότητα και πολυφωνία στην επίθεση από τους «ερυθρόλευκους» καθ’ όλη τη διάρκεια, oι οποίοι επικεντρώνονται την «διαβολοβδομάδα» του ΣΕΦ, με τις «μάχες» απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

Στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν αποσυντονισμένοι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και προηγήθηκαν με 9π. (17-8). Στο σημείο αυτό, ωστόσο, ο... διακόπτης γύρισε για την ομάδα μας. Με σούπερ άμυνα και επιθετική πολυφωνία, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 15-2 και βρέθηκε στο +14 (19-33) στο 12’. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί... Βασιζόμενος στην σταθερά εξαιρετική του άμυνα, αλλά και στην σαρωτική του υπεροχή στα ριμπάουντ (8-24 στο α ΄μέρος), κατάφερε με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Μιχάλη Λούντζη και Λουκ Σίκμα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις και να κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο στο +25 (25-50).

Με την ίδια συνταγή (πιεστική άμυνα και υπεροχή στα ριμπάουντ) και επιθετικές αιχμές τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Άλεκ Πίτερς, οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 43π. (38-81) στο 32’. Με δεδομένου ότι το ματς είχε προ πολλού κριθεί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρωλίγκα. Ο ρυθμός, πάντως, της ομάδας μας παρέμεινε υψηλός, όπως χαοτική παρέμεινε και η διαφορά (+46, 43-89 στο 37’).

Tα δεκάλεπτα:19-26, 25-50, 36-75, 54-96

Διαβάστε επίσης

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε χωρίς προπόνηση»

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε χωρίς προπόνηση»

Ο κόουτς του Θρύλου μίλησε για τη νίκη επί του Λαυρίου και στάθηκε στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες έπαιξαν λίγες ώρες μετά την επιστροφή τους από το Μόντε Κάρλο...