Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κάνααν έγραψε ιστορία με κλεψίματα για τον Θρύλο!

Ο Κάνααν έγραψε ιστορία με κλεψίματα για τον Θρύλο!
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 15:41

Τα έξι κλεψίματα του Αϊζάια Κάνααν ξεχώρισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα από τη στατιστική του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Ο Αμερικανός έγραψε ιστορία ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση των «ερυθρόλευκων» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Κάνααν έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League που έκανε έξι κλεψίματα σε έναν αγώνα, αφού το ίδιο έκαναν…

*Ο Θύμιος Μπακατσιάς στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1994-95 με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

*Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 1997 με την ΑΕΚ Betsson.

*Ο Μίλαν Τόμιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna για τη σεζόν 1997-98

*Ο Θοδωρής Παπαλουκάς στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 2010 με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels για τη σεζόν 2010-11.

*Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά για τη σεζόν 2015-16.

Κάνοντας έξι κλεψίματα ο Αϊζάια Κάνααν ακόμη, ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού τόσα έκανε και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο εκτός έδρας παιχνίδι του Αμαρουσίου με τον Απόλλωνα Carna. Το ρεκόρ όμως μοιράζονται με επτά ο Λούκα Βιλντόσα και ο Ρόνι Χάρελ.

Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε χθες κάτι ακόμη που έχει την αξία του σε στατιστικό επίπεδο. Έχοντας 3/7 τρίποντα έγινε ο 8ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τα 80+ εύστοχα σουτ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φτάνοντας τα 82 εύστοχα τρίποντα στη Stoiximan Basket League, ο Κάνααν «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση της λίστας των «ερυθρόλευκων». Μέσα από το ματς στο Περιστέρι ξεπέρασε τον Έντι Τζόνσον (1994-95) και τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (2011-13) που είχαν από 80.

Διαβάστε επίσης