Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνααν, ο «killer» του Ολυμπιακού! (video)

Κάνααν, ο «killer» του Ολυμπιακού! (video)
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 - 12:38

Ο Ολυμπιακός, με πολλά προβλήματα (εκτός Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοφο, ανέτοιμοι οι Γουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ) είχε δύσκολο έργο κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, όμως στο «καμίνι» του ΣΕΦ πήρε μία σπουδαία νίκη (74-69), για την 28η αγωνιστική της Euroleague και «ανέβηκε» στο 17-11 στην κατάταξη.

Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με την ιταλική ομάδα, ο Αϊζάια Κάνααν ήταν εκ των κορυφαίων του Θρύλου, πραγματοποιώντας «γεμάτη» -επιθετικά- εμφάνιση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετρώντας 12 πόντους (1/1 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/1 βολές), τρεις ασίστ και δύο ριμπάουντ, σε 22:50 που αγωνίστηκε (14 PIR).

Ο Κάνααν διανύει πολύ καλή σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, στη δεύτερη «θητεία» του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αμερικανός «killer» είναι ο δεύτερος σκόρερ των Πειραιωτών στην Euroleague, με 12,4 πόντους μέσο όρο, ενώ είναι δεύτερος και από τα 6,75μ., με 45,8% στο τρίποντο!

Κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, ο 32χρονος γκαρντ της ομάδας του Πειραιά μετράει 60,8% στα δίποντα, 90% στις βολές, μαζί με 1,2 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 10,1 ranking, σε 28 ματς (όλα βασικός) και 24:19 αγωνιστικά λεπτά.

Μετά τη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ και το 17-11 στην Euroleague, ο σουτέρ του Ολυμπιακού δήλωσε: «Ήταν μία μάχη, δυο καλές που θέλουν να ανέβουν στη βαθμολογία, κάθε νίκη μετράει σε αυτή την Euroleague. Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς, μείναμε ενωμένοι και φτάσαμε στη νίκη. Πήρα τον ρόλο του Γουόκαπ, να μαρκάρω τους αντίπαλους γκαρντ, προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, λειτούργησε. Ο κόουτς μάς είπε ότι δεν ήταν αποδεκτό που δεχθήκαμε 48 πόντους στο ημίχρονο, ειδικά εντός έδρας. Ανεβάσαμε την πίεση και γύρισε υπέρ μας το μομέντουμ. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, που μας στήριξε ξανά. Έμαθα, ότι υπήρχε και ένα ματς ποδοσφαίρου, τον ευχαριστούμε πολύ που ήταν εδώ, αν και το ματς ήταν 22:00».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης