Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Διπλό» στο Βελιγράδι, Θρύλε ολέ-ολέ...

«Διπλό» στο Βελιγράδι, Θρύλε ολέ-ολέ...
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 - 10:22

Μια εβδομάδα μετά το σπουδαίο «διπλό» επί της Παρτιζάν και μάλιστα, με ανατροπή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στο Βελιγράδι. Και αυτό, διότι απόψε, Πέμπτη (4/4) στις 20:00, ο Θρύλος αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στην «Stark Arena», για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague, με στόχο την «άνοδο» στο 21-12.

Κρίσιμο και κομβικό ματς για τους «ερυθρόλευκους» στη δύσκολη έδρα των Σέρβων, στη «μάχη» που δίνουν για να «κλειδώσουν» την εξάδα και την απευθείας είσοδο στα playoffs της διοργάνωσης, ενώ θέλουν να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους για την τετράδα (και το πλεονέκτημα έδρας).

Τα «αδέρφια» των Πειραιωτών από το Βελιγράδι δεν διανύουν την καλύτερή τους σεζόν στην Euroleague, βρίσκονται εκτός διεκδίκησης της δεκάδας (16η θέση, 11-21), όμως δεν παύουν να είναι επικίνδυνοι και μαχητικοί, πόσω δε μάλλον στην επιβλητική «Stark Arena». Εξάλλου, στα τελευταία πέντε ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στην Euroleague, εντός και εκτός έδρας, η ομάδα του Πειραιά μετράει τέσσερις ήττες, μόλις μία νίκη (88-83 φέτος, στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ).

Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ (δεν βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας), ενώ δεν έχει μαζί του και τον Τανούλη (εκτός για λόγους τακτικής).

Υπενθυμίζεται, ότι ο Θρύλος βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης της Euroleague, με ρεκόρ 20-12 (20-12 και η πέμπτη Φενέρμπαχτσε, 21-11 οι Παναθηναϊκός, Μονακό, Μπαρτσελόνα).

Την άλλη Παρασκευή (12/4, 21:15), για την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης, πριν τα playoffs, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα υποδεχθούν τη Φενέρ στο κατάμεστο -όπως αναμένεται- ΣΕΦ, όπου θα «σφραγίσουν» την τελική τους κατάταξη στην κανονική διάρκεια.

Διαβάστε επίσης