Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Tα σενάρια και οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα έδρας

Tα σενάρια και οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα έδρας
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 09:50

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Βελιγράδι, όμως πέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα με μπροστάρη τον επικό Μόουζες Ράιτ της τέταρτης περιόδου και ετοιμάζεται για την τελευταία – κρίσιμη – αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, που θα κρίνει την τελική θέση των «ερυθρόλευκων» και της Φενέρμπαχτσε στη βαθμολογία της EuroLeague. Και με τη «βούλα» στα playoffs οι Πειραιώτες και το σενάριο του «εμφυλίου» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα playoffs δεν έχει ακόμη αποκλειστεί.

Η πιθανότητα του συναπαντήματος των «αιωνίων» στα playoffs ουσιαστικά θα εξαλειφθεί εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει απόψε την Μπάγερν στο Μόναχο, αφού εφόσον συμβεί αυτό η πιθανότητα «εμφυλίου» θα είναι… ζωντανή μόνο αν οι «πράσινοι» χάσουν από την ουραγό Άλμπα στην έδρα τους την επόμενη εβδομάδα.

Γιατί ακόμη και αν οι Πειραιώτες νικήσουν τη Φενέρμπαχτσε στη τελευταία αγωνιστική και ηττηθούν Μπαρτσελόνα και Μονακό στην αυλαία, ναι μεν θα ισοβαθμήσουν και οι τρεις ομάδες, αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας υστερούν απέναντί τους. Υπερτερούν, όμως, μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο και έχουν νικήσει φέτος τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα αναμένει απόψε τη Μπάγερν να δείξει χαρακτήρα στο Μόναχο και να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες θα έχουν ρεκόρ 21-12 και οι Πειραιώτες το πάνω χέρι. Σε αυτό το σενάριο θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους και θα θέλουν μόνο νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική για να τερματίσουν στην 4η θέση.

Διαβάστε επίσης