Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

All (W)right στον Ολυμπιακό! (videos)

All (W)right στον Ολυμπιακό! (videos)
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 18:28

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ (ρεκόρ καριέρας σε πόντους), ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (86-89) τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της Euroleague και «σφράγισε» τη συμμετοχή του στα playoffs, για μία ακόμη σεζόν.

Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς στην επιβλητική έδρα των Σέρβων, ο «Μωυσής» πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και οδήγησε τον Θρύλο σε ένα σημαντικό «διπλό», αφού σε μόλις 16:34 λεπτά συμμετοχής (!), μέτρησε 20 πόντους (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 7/10 βολές), τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και πέντε κερδισμένα φάουλ, ενώ «τρέλανε» όλο τον κόσμο του μπάσκετ με το τρομερό τρίποντο που σημείωσε, 24 δευτερόλεπτα για το φινάλε, «γράφοντας» το 87-84.

Δυναμικός, δυνατός και χωρίς φόβο κάτω από τη ρακέτα, ο Ράιτ, σε μόλις δύο μήνες (26/1), ξεχωρίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού έχει εντυπωσιακές επιδόσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Αμερικανός σέντερ αποδεικνύεται «λαχείο» για τους Πειραιώτες και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού σε 10 ματς στην Euroleague, μετράει πέρα από εννιά νίκες και μόλις μία ήττα, 10,0 πόντους μέσο όρο, 2,5 ριμπάουντ, 0,6 ασίστ, 1,4 κλεψίματα, 0,9 μπλοκ και 12,1 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR).

Ο Ράιτ είναι ένα πολύ σημαντικό «πιόνι» στη «σκακιέρα» του Μπαρτζώκα και κάνει «παπάδες» με το «καλημέρα» στον Ολυμπιακό, «τρελαίνοντας» όλη την Ευρώπη. Χωρίς ιδιαίτερο βιογραφικό, χωρίς εμπειρία από την Euroleague, ο «Μωυσής» κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα στην ομάδα του Πειραιά και γεμίζει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Μάλιστα, σε 10 ματς με τον Θρύλο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Αμερικανός σέντερ έχει εκτελέσει τρία τρίποντα και έχει σκοράρει τα δύο, επίδοση εντυπωσιακή για τη θέση του. Με τον Ράιτ να δουλεύει πολύ σκληρά και στο σουτ και να... βάζει ένα ακόμα στοιχείο στο -ήδη εξαιρετικό- «ερυθρόλευκο» παιχνίδι.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης