Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καντζούρης: «Το DNA της επιβίωσης είναι στο... δέρμα του Ολυμπιακού»

Καντζούρης: «Το DNA της επιβίωσης είναι στο... δέρμα του Ολυμπιακού»
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 - 20:23

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τον Μόουζες Ράιτ μίλησε ο Ηλίας Καντζούρης, σε συνέντευξή του στο web radio της ΕΟΚ.

Αρχικά, μιλώντας για τον Θρύλο, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Νομίζω, πως σε όλες τις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους είναι πάρα πολύ σημαντικό μια ομάδα να είναι απρόβλεπτη. Υπό αυτήν την έννοια, ο Ολυμπιακός εμφανίζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε βδομάδα και αυτό είναι ένα μεγάλο συν της ομάδας. Το credit πάει σε όλους στον οργανισμό. Εγώ θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός γενικότερα τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον έχει χτίσει μια νοοτροπία η οποία είναι ιδεατή για μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Νομίζω, πως είναι, πλέον, μέσα στο... δέρμα του οργανισμού το DNA της επιβίωσης. Μια μεγάλη ομάδα πάντα αυτό κοιτάζει να κάνει μέσα στις δύσκολες καταστάσεις της χρονιάς. Το σημαντικότερο για μια μεγάλη ομάδα, είναι ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζεται τις καλές και κακές στιγμές, καθώς και τις δυσκολίες που προκύπτουν. Είναι σίγουρα μια από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που σε αυτό το επίπεδο διαλέγει αντιπάλους. Όλες οι ομάδες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, το timing παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει ομάδα που θέλει να επιλέξει αντίπαλο. Τώρα, μπαίνουμε στη φάση που οι ομάδες πρέπει να αρχίσουν να προσπαθούν να φτάσουν στο peak της απόδοσής τους και να παρουσιάζουν στο τραπέζι όλα τους τα όπλα».

Όσο για τον «Μωυσή» των «ερυθρόλευκων», ο Καντζούρης υπογράμμισε: «Εγώ προσωπικά δε νομίζω πως είναι θέμα τύχης. Σίγουρα, η δεξαμενή των παικτών μεσούσης της περιόδου είναι πολύ διαφορετική από το καλοκαίρι. Όμως, ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, βγήκε στην αγορά και εκεί θεωρώ, πως ένας οργανισμός δείχνει τα αντανακλαστικά του και πόσο προετοιμασμένος είναι για παν ενδεχόμενο. Και ο Ολυμπιακός το έκανε. Το σημαντικότερο από όλα έχει να κάνει με την άμεση ένταξη τού παίκτη στο σύστημα, πράγμα που είναι επιτυχία και του προπονητικού επιτελείου, αλλά και του ίδιου του παίκτη».

Διαβάστε επίσης